Open huis bij Schietvereniging Strijdlust goed bezocht

Foto: wijchen.nieuws.nl

De schietsport is, volgens voorzitter John Hertman van s.v. Strijdlust ’87, een mooie recreatieve en wedstrijdsport waarbij het aankomt op precisie en concentratie. En je kunt het zowel individueel als in teamsport beoefenen. Vorige week was er een open huis bij s.v. Strijdlust’87 aan de Suikerbergseweg waarbij men kennis kon maken met de schietsport.

“Strijdlust is een kleine en gezellige schietvereniging met de mooiste accommodatie van Gelderland. Wij zijn trots op onze schietbanen welke geautomatiseerd zijn voor 10, 12 en 25 meter. Wij schieten met scherp, lucht, revolver, pistool en geweer. De meest uiteenlopende schietdisciplines zoals klein kaliber, groot kaliber, benchrest en action shooting kunnen bij beoefend worden. Iedereen die kennis wil maken met de schietsport, wordt uitgebreid geïnformeerd en begeleid door 2 recent opgeleide instructeurs die volledig op de hoogte zijn van de huidige technieken,” vertelt John.
Er werden demonstraties van diverse disciplines gegeven.Schietvereniging Strijdlust

Strijdlust had bij de overgang naar het nieuwe complex in 2009 aan de Suikerbergseweg 30 leden, maar dit aantal is inmiddels gegroeid naar 95 leden. Ook mensen die een lichamelijke beperking hebben en in een rolstoel zitten, kunnen er ook terecht.

John is zelf ook een fanatiek schutter en schiet met een klein kaliber pistool, een Magnum 357 en een M1 karabijn. Maar men moet niet de illusie dat je meteen met een groot kaliber Magnum 357 mag beginnen.
“Beginnende leden mogen de eerste 1 ½ jaar alleen maar met een klein kaliber schieten. De regelgeving is erg streng en daar houden wij ons uiteraard aan. Wij zijn een gecertificeerde vereniging en dit willen we zelfs nog verder uitbreiden. Voor het aanschaffen van een wapen moet men minimaal 1 ½ jaar lid zijn van een schietvereniging en men heeft een vergunning van de politie nodig. Deze moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden en men moet dan wel aan kunnen tonen dat men jaarlijks minimaal 18 schietbeurten heeft gedaan,” licht John toe.
De aanschafkosten van een wapen kunnen erg variëren. “Je kunt een wapen kopen van 200 euro, maar er zijn er ook te koop voor 3.000 euro,”

De KNSA promotiewagen was ook aanwezig tijdens de open dagen. In deze wagen kon men onder begeleiding van instructeurs, ervaren hoe het is om volgens de richtlijnen te schieten. En daar werd natuurlijk door zowel jong als oud gebruik van gemaakt. Schietvereniging Strijdlust Schietvereniging StrijdlustSchietvereniging Strijdlust ’87 is  gevestigd aan de Suikerbergseweg 2, 6604 AE Wijchen en gelegen naast sportclub Woezik in de kelder van de MFA Woezik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen