Zaalvoetballers ZSW/DPN 1 verliezen in laatste minuut

Het eerste team van ZSW/DPN heeft vrijdagavond met een nipte nederlaag tegen ZVV Sparta/De Laak Sportcentrum Arcus verlaten. Ruim vijf minuten voor het laatste fluitsignaal stond er nog een 2-2 stand op het bord. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist de uitploeg de zege mee naar huis te nemen.

De ploeg uit Wijchen stond deze keer niet onder leiding van Khalid Mansouri, maar Joris Coenders nam de honneurs waar. Deze wisseling van coach resulteerde meteen in een vroege 1-0, waardoor de thuisploeg de wedstrijd met een goed gevoel begon.

Het ontbrak ZSW/DPN 1 in het verdere verloop aan scherpte in de laatste fase. ZVV Sparta/De Laak werd halverwege de eerste helft gevaarlijker, maar tot goals leidde dat niet. Shayan Kowsari kwam nog een paar keer gevaarlijk voor de goal, maar de twee ploegen bereikten de rust met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

Beide teams voerden het tempo in de tweede helft op, wat ook meer dreiging voor de doelen opleverde. Appie Nejjari, Maurice de Bruijn en Kowsari hadden mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagden daar niet in. Maar ook tegenstander ZVV Sparta/De Laak kwam er gevaarlijk uit en raakte uiteindelijk ook de paal. Na zeven minuten stond de gelijkmaker op het bord. Een voorzet vanaf de rechterkant van de uitploeg werd ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-1.

Meteen daarna kreeg de thuisploeg de kans om de 2-1 aan te tekenen, maar de afwerking was niet optimaal. Tobias van Genderen raakte een aantal minuten later de paal na een fraaie solo. Enkele momenten later lag de bal achter doelman Shayan Andani: 1-2.

Van Genderen schoot direct de 2-2 binnen, na een rebound. Vlak na deze gelijkmaker kreeg Kowsari nog meerdere mogelijkheden op de winnende. Die viel echter aan de andere kant. In een 1-tegen-1 situatie maakte ZVV Sparta/De Laak in de slotminuut de laatste en beslissende goal van de avond. Rafet Simsek kreeg nog een enorme kans op de 3-3, maar wist deze niet te benutten. Daardoor eindigde de wedstrijd in de 2-3 nederlaag voor ZSW/DPN 1, de tweede in de competitie.

De volgende wedstrijd van ZSW/DPN 1 is een uitwedstrijd tegen SK Turkuaz op vrijdag 21 oktober.