SC Woezik winnaar in Wijchense derby tegen Alverna

Thijs van der Velden heeft zondagmiddag SC Woezik met de winnende treffer voorbij Alverna geschoten. In de eerste Wijchense derby in de Hoofdklasse vielen de goals pas in de tweede helft, met SC Woezik als overwinnaar: 1-2. Door de zege op Alverna steeg de equipe van Ton Kosterman naar de vierde plaats. Alverna zakte
naar de elfde plaats.

In de eerste helft had SC Woezik moeite met een fanatiek Alverna op sportpark Het Bospad. Gijs Diebels kreeg echter de mogelijkheid op de 0-1, maar via een verdediger van Alverna vloog de bal net over de lat. Daardoor gingen beide ploegen met de brilstand rustten.

In de 54e minuut wist Van der Velden zich voor het eerst te laten gelden. Mo El Haddouti wist, na een assist van Van der Velden, het net te vinden. Tien minuten later schoot Lennart van de Peppel Alverna weer naast SC Woezik. De paal stond vervolgens een voorsprong van Alverna in de weg. Vlak voor tijd kopte Van der Velden alle hoop van Alverna aan diggelen. Bram van Summeren gaf de voorzet die Thijs van der Velden raak knikte.Alverna had nog de pech met een bal op de paal.

De volgende wedstrijd van SC Woezik is een thuiswedstrijd tegen Dieze West op zondag 11 december. Dit vindt plaats op sportpark Woezik.
Alverna moet het in Heemskerk opnemen tegen ADO’20.