AWC Fitness, Voetbal en Fitness voor meisjes en vrouwen

Foto: AWC Wijchen

Met de s.v. AWC Technisol Voetbalacademie kunnen jongens en meisjes beter leren voetballen. Met het nieuwe initiatief AWC Fitness wil men meer vrouwen en meisjes binden aan AWC. Met als doel om weer de grootste familieclub van Wijchen te worden.

Vooral vrouwen vinden werken aan een goed en gezond lichaam belangrijk en daarom is fitness bij vrouwen erg populair. Naast fit worden of blijven staat gezelligheid ook hoog op prioriteitenlijstjes van vrouwen. In Engeland en Denemarken is Voetbal Fitness onder de naam Soccercise al erg populair. Uit onderzoek van de Engelse Voetbalbond kwam naar voren dat vrouwen Soccercise zo leuk vinden vanwege: Fun, Fitness, Friends and Family. Groot voordeel van Soccercise (Voetbal Fitness) is dat het in de buitenlucht beoefend kan worden en dat voetbalclubs over het algemeen over een mooie accommodatie beschikken.

AWC Fitness gaat starten in september, wanneer het nieuwe voetbalseizoen 2017-2018 start. De komende maanden staan in het teken van de voorbereiding, communicatie-uitingen uitwerken en werving opstarten voor vrouwen en meisjes die mee gaan doen aan AWC Fitness.

Met AWC Fitness richt men zich op 3 doelgroepen:

  1. Meisjes van 14+
  2. Vrouwen van 18+
  3. Vrouwen van 30+

Inmiddels is er een werkgroep “AWC Fitness” gestart.

Lees HIER alle informatie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen