Voetbaldagen van Voetbalschool Wijchen op sportcomplex sc Woezik

Deze week, de laatste week van de schoolvakantie, organiseert Voetbalschool Wijchen de VSW Voetbal4Kids Dagen op het sportcomplex van sc Woezik.Ruim 40 kinderen uit Wijchen en omgeving hadden zich aangemeld. De altijd gedreven Ton Kosterman en zijn collega’s maken er een gezellige en leerzame week van.

De VSW Voetbal4Kids Dagen zijn er voor kinderen van 5 t/m 14 jaar  en je hoeft geen lid te zijn van een voetbalvereniging. Men kon zich aanmelden voor een 2-daagse of 4-daagse.”Met deze voetbaldagen heb jij tijdens de zomervakantie een aantal leerzame dagen waar plezier en ontwikkeling, zowel in teamverband als individueel, voorop staan! Wij bieden een compleet en gevarieerd programma aan. Naast plezier verbeteren wij de techniek en inzicht van de kinderen. Het zelfvertrouwen van de kinderen zal tijdens deze dagen toenemen. Alle facetten van het voetbal komen deze week aan bod,” licht Ton Kosterman toe. 

Alle oefeningen worden uitgevoerd met de bal en de kinderen moeten tijdens de oefening niet te lang wachten. Dan neemt de concentratie af. Ook zijn er diverse spelvormen en partijtjes. Hierbij wordt o.a. getraind aan de individuele kwaliteiten. Veel kappen en draaien, afronden op de goal en ook leren de kinderen de Ronaldo- en Zidane-beweging. 

Alle kinderen kregen een tenue van Voetbalschool Wijchen en ook is er een gezamenlijke lunch. Aan het eind van elke dag is er een finale en dan kunnen de kinderen aan de ouders demonstreren wat ze hebben geleerd.

Ook Indy doet mee. “Ik voetbal al bij de meisjes van sc Woezik maar ik vind het leuk om iets te leren en daarom doe ik mee.” 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen