Hockeyheren MHC Wijchen 1 winnen op SuperSunday van Bemmel

Na de nederlaag van een week eerder, was het afgelopen zondag voor de Heren uit Wijchen een uitstekend moment om zich te herpakken. Er werd op eigen veld gespeeld en het publiek kwam in groten getale opdagen. Het was immers ook SuperSunday en de sfeer zat er goed in! Nadat Heren 1 het eerste damesteam van Wijchen had zien winnen, waren zij extra gemotiveerd om hun 3 punten ook in eigen huis te houden. De tegenstander van zondag was het gepromoveerde Bemmel, een jong team, maar dat lag voor Wijchen niet anders.

In de eerste helft was het balbezit eerlijk verdeeld. Beide ploegen kwamen aan spelen toe, maar kansen voor de thuisploeg werden er niet gecreëerd. Na zo’n kwartier gespeeld te hebben viel de 0-1 en nog voor het rustsignaal viel zelfs de 0-2. De wedstrijd was echter nog lang niet beslist, dat zou in de 2de helft wel blijken.

Na de rust leek Wijchen de volledige controle op het spel te hebben. Waar zij vorige week soms achter de feiten aan liepen, bepaalden de Wijchense heren nu het spelbeeld. Anders dan in de eerste helft waren er nu wel kansen en die werden dan ook benut. De 1-2 viel uit een strafcorner die Hugo Fraij netjes achter de keeper van Bemmel wist te krijgen. Niet veel later tekende Sjors Reith voor de 2-2, de stand was weer gelijk. Bemmel leek zich te herpakken na de gelijkmaker van Wijchen en kwam zelfs tot scoren.

Deze tegenslag gaf het thuisteam, aangemoedigd door hun vele supporters, alle energie die nodig was om terug te knokken. Het was Lars Wortelboer die met een harde sleeppush de kruising bereikte uit een strafcorner. Maar hier bleef het niet bij. Binnen enkele minuten liep de score op door de 4-3 van Wouter Brugman en de 5-3 van Rein van Verschuer. Met nog zo’n tien minuten op de klok leek het voor Wijchen een kwestie van controle houden en de wedstrijd uitspelen. Bemmel bleek echter nog over de energie te beschikken om het nog zeer spannend te maken. Na 2 snelle goals was de stand zelfs weer gelijk en dat met nog 5 minuten tot het eindsignaal.

De dodelijke efficiëntie die Wijchen de gehele 2e helft had laten zien, was voldoende om de overwinning toch nog binnen te slepen. In de 68e minuut waren het Tim de Groot en Rein van Verschuer die de bal via een speler van Bemmel op magische wijze in de goal deden belanden. De eindstand van deze knotsgekke wedstrijd was 6-5 in het voordeel van de thuisploeg.

De spelers van Bemmel leken na de wedstrijd bijna even opgelaten als die van Wijchen, Zo’n spannende wedstrijd en zo’n apart scoreverloop hadden beide teams nog niet vaak meegemaakt. De heren van Wijchen waren blij na hun eerste winst. Zij waren niet alleen blij met de 3 punten, maar leken deze wedstrijd meer één team, volgens coach Angelique Somermans. Na de wedstrijd was het tijd voor een feestje. Bijna alle teams die thuis speelden op SuperSunday hadden ook gewonnen, dus de aanwezige spelers, maar ook de toeschouwers waren in een goed humeur. Volgende week speelt Wijchen Heren 1 tegen de mannen van Doetinchem om 14:45 op eigen veld.

MHC Wijchen Heren 1 heeft nu ook een instagramaccount. Volg @wijchenheren1 om de leukste foto’s en bio’s mee te krijgen!