AWC speelt gelijk tegen koploper DESO

In een zeer spannende ontmoeting met koploper DESO heeft AWC een punt weten te pakken. In een zinderende slotfase wist AWC langszij te komen: 3-3.

Het was koud en rond het open veld had de harde wind vrij spel. Die had dan ook effect op het spel van beide ploegen. Na vijf minuten werd de ban al gebroken. Esmat Shanwary omspeelde enkele AWC-verdedigers waarna hij neergehaald werd door Idar Kramer. De daarop gegeven strafschop werd benut door aanvaller Jeroen van Schoonhoven. AWC herstelde zich goed van deze tegenslag en creëerde enkele kansjes voor bijvoorbeeld Kramer en Freek Thoone. Diezelfde Thoone zette na vijfentwintig minuten een goede aanval op door zijn back te omspelen. Na een goede voorzet kon Kramer revanche nemen voor de veroorzaakte penalty en hij trok de stand gelijk. In het restant van de eerste helft bleef het een tactisch steekspel maar er kwamen geen grote kansen meer.

Na de rust schoten beide teams uit de startblokken en er ontvouwde zich een spannend schouwspel. In het eerste halve uur van de tweede helft waren de mogelijkheden voor de thuisploeg. Shanwary kopte naast op een voorzet van Irey Sadal, Roy van Ottele schoot een vrije trap naast en Van Schoonhoven mikte te hoog. De voorsprong werd echter genomen aan de overkant; Thoone zag zijn schot van richting veranderd worden en de bal viel achter doelman Stijn van der Donk. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. De lange Van Schoonhoven kopte de bal strak in de kruising. Vier minuten erna was het weer raak voor DESO. Aanvoerder Angelo Simone gaf de bal voor en Quincy Broers kopte tegendraads achter Mike ter Haar. AWC ging knokken voor een punt en wilde minimaal nog één doelpunt maken. Invaller Mike Lemmers kopte een hoekschop van Thoone naast. Bij de corner erna was het wel raak. Er ontstond een scrimmage voor het doel en uiteindelijk was het aanvoerder Wiebe Veltmaat die de bal achter Van den Donk schoot. Hierdoor neemt AWC toch een punt mee uit Oss en het scoorde driemaal tegen de ploeg die nog geen tegentreffer had gehad in de eerste vier wedstrijden.

Opstelling: Ter Haar; Veltmaat, Kramer, Nicky van de Groes, Timmermans; Jansen, Hubers (‘86 Lemmers), Straten; Stevens, Reuvers (‘90 Job van de Groes), Thoone.