SC Woezik zaterdag verslaat Uchta in doelpuntrijk duel

Foto:

Voor sc Woezik zaterdag stond zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Uchta op het programma. Het werd een belangrijke 4-3 overwinning.

Vanaf de aftrap was het duidelijk. Woezik wilde de 3 punten in Wijchen houden en al snel was het Daymen Schippers die Sander van Doornik een niet te missen kans gaf, 1-0. Woezik bleef goed combineren en leverde kansen op voor o.a.  Sam Rossen, Wessel Verkooijen en Bryan Schippers maar geen van allen trof doel. Uchta was niet bij machte om serieus tegenstand te bieden maar kwam toch volkomern onverwacht en onverdiend op 1-1. Het bracht Woezik geenszins van slag en uit een corner van Bryan Schippers  die aan iedereen voorbij ging was het Wessel Verkooijen die de bal terug voor kon geven en daar was het voor Boy Theunissen een koud kunstje om de 2-1 binnen te koppen. Woezik bleef voetballen en creëerde vele kansen maar beloonde zich niet meer met meer doelpunten.

In de 2e helft een ander Uchta. Het zette sneller druk, was feller op de bal en bracht verbaal Woezik uit hun spel en bood zelfs enkele kansen maar het leidde vooralsnog niet tot doelpunten.  Woezik wisselde Fabian Flier voor Sander van Doornik in de punt van de aanval. Een snelle aanval tussen Bryan Schippers, Kevin Kersten en Daan van Schijndel stelde dezelfde Kevin Kersten in staat zijn eerste van het seizoen te scoren, 3-1. Snel daarna viel de 3-2 binnen voor Uchta. Keeper Melvin Fleuren stond te ver voor zijn doel en een mooie lob verdween achter hem in het doel. Bijna uit het niets zette Bryan Schippers goed door op een diep gespeelde bal  en verschalkte de keeper met een droog schot in de korte hoek, 4-2.  Hierna volgde een fase van onrust binnen de Woezikse ploeg met  gele kaarten voor o.a. Melvin Fleuren en Wessel Verkooijen en wist Uchta uit een vrije trap de 4-3 te scoren. Fabian Flier en Freek van Dreumel krijgen nog goede kansen maar het is Daymen Schippers die op aangeven van Fabian Flier de 5-3 scoorde en de eindstand bepaalde.

Al met al een meer dan verdiende overwinning van SC Woezik zaterdag 1. Dat Uchta nog de kans bood maar de wedstrijd al in de eerste helft had moeten beslissen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen