Woezik zaterdag 1 droogt Alverna af

Mist en de temperatuur rond het vriespunt en een echte derby aan het Bospad op Alverna. De Wijchense derby in het Zaterdag voetbal Alverna Zaterdag 1 – Woezik Zaterdag 1 stond op het programma. Met een veel sterker Woezik en een kansloos Alverna.

De disco stond al klaar in de kantine van Alverna maar Woezik was vandaag toch echt van plan zelf een feestje te bouwen. Dat bleek al snel want de wedstrijd was amper begonnen toen Bryan Schippers profiteerde van een terugspeelbal en Woezik niet voor het eerst deze competitie na enkele minuten op een 0-1 voorsprong schoot. Woezik bleef druk zetten en Daymen Schippers mocht even later aanleggen voor een vrije trap die hij perfect inschoot 0-2. Na een kwartier spelen kon Jesper Hendriks met een strakke bal Daan van Schijndel inspelen en die gaf Kevin kersten de uitgelezen mogelijkheid de 0-3 te scoren. Woezik gaf Alverna weinig ruimte en gebruikte de ruimte op het veld goed en creëerde kansen waar Alverna het van enkele uitbraken moest hebben die tot weinig kansen leidde. De druk van sc Woezik bleef groot en Boy Theunissen wist met een goede actie Wessel Verkooijen te bereiken die droog de 0-4 binnen schoot.

Na rust probeerde Alverna eerder druk te zetten maar de Woezikse verdediging had er weinig moeite mee en bij een snelle uitbraak kreeg Woezik een penalty die Bryan Schippers beheerst inschoot, 0-5.  Hierna wisselde Woezik de broers Robin en Kevin Kersten voor Thymen Renkens en Freek van Dreumel en kreeg het weer enkele goede kansen. Sam Rossen speelde Fabian Flier in en die gaf de bal aan Daymen Schippers die de 0-6 scoorde. Door een diepe bal en onachtzaamheid in de verdediging van Woezik moest keeper Melvin Fleuren uitkomen buiten de 16. Alverna reclameerde voor hands maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Sander van Doornik verving Fabian Flier en even later kon Daymen Schippers aanleggen voor zijn derde van dag en schoot de bal binnen 0-7. Alverna scoorde nog de 1-7 doordat een vrije trap op de paal kwam en terug het veld in rolde en simpel binnen geschoten kon worden. In de laatste minuten kon verdediger Freek van Dreumel van 25 meter aanleggen en schoot de bal als een raket in de bovenhoek waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-8.

Een koude dag met warm voetbal, een verdiende Woezikse overwinning in deze Wijchense derby met uitermate sportief voetbal.