Alverna doet zichzelf tekort tegen Oirschot

Alverna heeft vergeten zich te belonen in de uitwedstrijd tegen Oirschot. Daardoor blijft het onder Oirschot op de ranglijst staan.

Alverna begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de gastheren meteen onder druk en na 8 minuten was er een voorzet van Sven van Gelder die door Mels Lantang net naast geschoten werd. Een kleine 2 minuten later was het Kay Tassenaar die net miste na een hoekschop. Alverna bleef de aanval zoeken, maar na 20 min ging Kay Tassenaar in eigen 16 de fout in. Strafschop voor Oirschot en de 1-0 door Joris Swaanen. Voorafgaand werd er twee maal hands gemaakt door Oirschot, maar dit had de leidsman niet gezien. Ook na dit doelpunt bleef men kansen krijgen. Na 23 minuten schoot Kay Tassenaar na een corner op de lat, na 25 min schoot Job Gielen te zwak in voorwerk van Sven v Gelder en Bas Broekman. In de 32e minuut een vrije trap van Mels Lantang via-via op de lat. De kansen regen zich aaneen. Het bleef echter 1-0.

In de tweede helft ging Alverna op dezelfde voet verder. Na 5 minuten was er al resultaat. Derek de Bruijn ging op links goed door en gaf de voorzet die Sven van Gelder binnen kopte, 1-1. De verdere tweede helft bleef Alverna op zoek naar de verlossende treffer. Kansen waren er voor Jari v Ginkel uit een hoekschop, Sven v Gelder die in het strafschopgebied te zwak inschoot en de ingevallen Ruben Rip die net te kort kwam. Maar de ‘verlossende goal’ viel niet, zodat 1-1 de eindstand was. Het ‘euvel’ was toch wel dat er veel kansen gemist werden en de scherpte voor de goal niet voldoende was.
Volgende week is de derby tegen AWC.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen, Kay Tassenaar, Jari v Ginkel, Derek de Bruijn(c), Mels Lantang, Sergio Vieira, Cas vd Wal, Sven Reijnen (‘54 Ruben Rip), Bas Broekman, Sven v Gelder.