Hockeyheren MHC Wijchen herpakken zich op eigen veld tegen Berlicum

Na de onnodige nederlaag een week eerder in Zaltbommel, waren de mannen van Wijchen heren 1 extra gebrand op een overwinning. Afgelopen zondag was HC Berlicum hun  tegenstander. Voor eigen publiek bereikte Wijchen hun doel. De drie punten bleven in Wijchen deze zondag.

Wijchen startte de wedstrijd uitstekend voor hun doen. Er werd hoge druk gezet en meerdere strafcorners gehaald. Dit terwijl zij hun tegenstander nauwelijks kansen gaf. Uit één van de mislukte strafcorners kon Hugo Fraij toch scoren. De keeper van Berlicum zag de bal aan de voorkant tussen zijn benen verdwijnen en hoorde hem achter zich op de plank belanden. Niet veel later werd de voorsprong uitgebreid door Daniël Duijzer. Hij wist een harde flats van Lars Wortelboer van richting te veranderen, waardoor de keeper geen schijn van kans meer had. De laatste 10 minuten van de eerste helft werden wat zwaarder voor Wijchen. Drie strafcorners kreeg Berlicum. Eén daarvan belandde strak in de hoek naast doelman Gijs Castelijns, waardoor de stand op 2-1 kwam. Vlak voor het rustsignaal was het nog de Wijchense spits Sjors Reith die het doel vond. De 3-1 voorsprong leek een ideale uitgangspositie voor de tweede helft.

In de rust werd benadrukt dat Wijchen zich moest blijven focussen op het spel. Waar de spelers al erg euforisch leken, herinnerden de coaches hen eraan dat er nog 35 minuten gespeeld moesten worden. Het spel was in de tweede helft meer in evenwicht. Sterke fases van Wijchen werden afgewisseld met sterke fases van Berlicum. De scoops van Wijchen vlogen iedere keer weer over de Berlicumse verdediging. Helaas konden de aanvallers deze passes geen vervolg geven met een doelpunt. Er werd niet meer gescoord, maar de toeschouwers hadden niets te klagen.

Het geeft Wijchen weer vertrouwen om van een goede ploeg als Berlicum te winnen. Ook waren zij in staat de tweede helft degelijk te blijven hockeyen. Keeper Gijs Castelijns werd uitgeroepen tot man of the match door de kundige reddingen die hij vooral in de tweede helft verrichtte. Coaches en spelers van Wijchen mogen tevreden zijn. Volgende week speelt Wijchen uit tegen Vlijmen heren 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op zondag 4 november om 14:45.