Trivosdames koploper na winst op Vocasa

In een goedgevulde ARCUS wonnen de dames van Trivos met moeite van streekgenoot Vocasa. Na een spannende 5 setter werd toch nog met 3-2 gewonnen van het totaal vernieuwde team van Vocasa.  Omdat naaste concurrent WaHo verloor nam Trivos de koppositie over in de derde divisie B.

Trivos ging voortvarend van start en nam al snel en voorsprong van 7-1 in de eerste set. Na de time out kreeg Vocasa meer grip op het Trivos spel en liepen langzaam in op de Trivos dames. Bij 14-14 was de stand weer in evenwicht en ging het gelijk op tot 17-17. Na een sterke service reeks liepen de gasten uit naar 17-20. Om het tij te keren bracht coach Peter Groenen ex  spelverdeelster van dames 1 Femke Rongen in het veld en mede geholpen door de haperende service van Vocasa kwam Trivos op gelijke stand en sloeg Manon Ottjes het beslissende punt binnen: 26-24.

In de tweede set waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd en tot 7-7 nog steeds in evenwicht. Daarna nam Vocasa een kleine voorsprong, maar Korinda Kant,  Lieke Wouters  en Manon Ottjes zorgden met enkele rake klappen voor de aansluiting  en bij 19-19 was het gat gedicht. Na de time-out scoorden de Vocasa dames met goed aanvalsspel en namen een voorsprong van 20-23. Met het inbrengen van Femke Rongen en Sophie Postumus trachtte coach Peter Groenen de set te kantelen. Trivos scoorde nog wel enkele punten, maar met 22-25 trok Vocasa toch aan het langste eind.

De derde set startte Trivos met de jeugdspeelsters Esmee Driessen en Sophie Postumus in de basis. Vanaf 5-5 liep Vocasa geleidelijk uit naar 8-12. Maar met enkele kill blocks van Lieke Wouters en een haperende service van Vocasa boog Trivos de achterstand om in een kleine voorsprong 18-15. Deze voorsprong werd weer snel uit handen gegeven door aanvallende fouten van Trivos en het sterke blokkeren van Vocasa. Esmee Driessen bracht met een ace Trivos nog wel op gelijke hoogte 24-24, maar een door het publiek betwiste technische fout bracht Vocasa op setpoint en vervolgens de winst: 24-26.

In de vierde set kwam Trivos na een kill block van Nienke Visser voor het eerst op voorsprong. Trivos bouwde de voorsprong geleidelijk uit naar 14-6 door goede service druk en door met een omloopbal scorende middenaanvallers. Door een misverstand in de verdediging ging de service nog even terug naar Vocasa, maar Lieke Wouters scoorde opnieuw met een omloopbal en haalde de service terug. Door sterk serveren van Vera de Weerdt scoorde Trivos 6 punten op rij en liep uit naar 22-8. Na de time out scoorde Vocasa nog 2 punten, maar met 25-10 ging de set overtuigend naar Trivos.

In de vijfde set begon Trivos onzeker, maar herpakte zich snel en liep gestaag uit naar 8-5. Na de wisseling van speelveld startte Trivos opnieuw onzeker en mede door enkele persoonlijke fouten nam Vocasa een kleine voorsprong 8-9. Na de time out van coach Peter Groenen haalde  Trivos de service terug en kantelde de wedstrijd. Na een time out scoorde Vocasa nog 2 punten, maar met 15-11 won Trivos de beslissende set.

Coach Peter Groenen was na afloop ontevreden over het getoonde spel en vond dat ze als team te weinig hebben gebracht. Foto’s door Rob Jansen.