Luchthal MHC Wijchen officieel geopend

Het was altijd een probleem om alle (jeugd)teams in de winter te laten hockeyen. Ton Bosman liet tijdens een bestuursvergadering een filmpje van een luchthal bij Kampong zien. “Was dit wellicht iets voor MHC Wijchen?,” vroeg Ton zich af. Ja dus, de luchthal staat er.

Na het filmpje van Ton ging men aan de slag met de voorbereidingen. Vergunningen en financiën regelen, draagvlak creëren en heel veel vrijwilligers vragen voor ondersteuning. En het werd allemaal geregeld, een uniek project en object in onze regio.

Voorzitter Harmen Schipper sprak zaterdag 8 december de aanwezigen enthousiast toe. Blij met het bereikte resultaat, een luchthal zodat (voornamelijk) de jeugd deze winter (en de komende 20 winters) kan blijven hockeyen. 42 Jeugdteams spelen er competitie en 46 teams gaan er trainen. Maar ook de senioren zijn welkom, zij kunnen de luchthal huren om er een uurtje te trainen.
De luchthal kostte € 220.000,- (ex. BTW). Hoe dit te financieren? “Zoals altijd zijn de sponsoren weer zeer belangrijk geweest. En doordat er veel draagvlak was bij de 800 leden, konden we ook de contributie verhogen. Daarnaast hebben we nog een lening afgesloten die we in 10 jaar gaan terug  betalen”, aldus Schipper. “Gelukkig hebben we binnen onze vereniging ook heel veel vrijwilligers die zich graag inzetten voor een dergelijk project. Tijdens het opzetten van de luchthal waren er bijvoorbeeld maar liefst 50 vrijwilligers aanwezig.” Zonder iemand tekort te doen haalde Schipper twee vrijwilligers naar voren, Maarten Laurant en Ton Bosman. Zij hadden zich dusdanig ingezet dat ze de MHC clubspeld kregen uitgereikt. De grote clubactie heeft ook nog een leuk bedrag opgebracht. Hiermee kan men nog “leuke dingen” doen.

Hierna kwam wethouder Paul Loermans aan het woord. Toen de aanvraag voor het plaatsen van een luchthal bij de gemeente Wijchen binnen kwam, had Loermans er weinig vertrouwen in dat het ging lukken. Dat het toch gelukt is, vond Loermans een (h)echt verenigingsresultaat en hij feliciteerde de vereniging met de nieuwe hal. En overlast van de luchthal? Die is er eigenlijk niet!!!!

Hierna mocht de wethouder samen met de voorzitter en enkele jeugdspelers de officiële openingshandeling verrichten en werd de luchthal van MHC Wijchen officieel geopend.

En toen mocht men de luchthal betreden. 

Reacties

gallery
85086
Luchthal MHC Wijchen officieel geopend
Het was altijd een probleem om alle (jeugd)teams in de winter te laten hockeyen. Ton
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181209/luchthal-mhc-wijchen-officieel-geopend/
2018-12-09T09:15:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/12/08185419/Luchthal-MHC-Wijchen-2018-0019.jpg
Hockey Wijchen, Luchthal Wijchen, MHC Wijchen, wijchen
Sport