Alverna verliest van fysiek sterke ’t Zand

Foto:

Alverna heeft het deze zondagmiddag af moeten leggen tegen een fysiek sterkere tegenstander. Op een steeds zwaarder wordend veld, werd het een 2-0 nederlaag.

Alverna bleef de eerste helft wel de ploeg met de beste kansen. Max Ukusare kreeg in de 2e min een grote mogelijkheid om te scoren toen hij alleen op doelman Wouter Kogels af kon, maar door een twijfel in zijn beweging kon doelman Kogels redden. Ook in de rebound was de kans nog voor Levi Raja Boean, maar ook hij kreeg hem niet voorbij de doelman. In de 14e min moest Max Ukusare met een blessure het veld ruimen. Kooistra bracht Arthur van den Eeckhout die in de loop van de wedstrijd uitgroeide tot een van de betere Alverna spelers. Naarmate de wedstrijd vorderde en de regen met bakken uit de hemel kwam, werd het veld steeds zwaarder. Dit speelde het ‘Engels’ spelende ’t Zand in de kaart. De achterhoede is een linie van vooral fysiek sterke spelers, die de technische Alverna aanvallers op de steeds zwaarder wordende ondergrond in de tang hadden. De 0-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Toen Marco de Liefde in de 52e min wel heel makkelijk de 1-0 kon binnen koppen, was er nog niet veel aan de hand voor Alverna. Dat werd het wel toen negen minuten later een ongevaarlijke voorzet door Mels Lantang panklaar gelegd werd voor ‘t Zand speler Milan Schouten, die dit cadeautje graag uitpakte 2-0. Alverna had nog een half uur om het tij te keren, maar het werd al snel duidelijk dat het op dit veld met combinatie voetbal niet ging lukken. Eenvoudig omdat het veld het niet toeliet. Jeffrey Kooistra bracht aanvallers Rens v Lanen en Sander Bisseling in, om het dan maar met wat meer opportunisme te proberen. Tegen de fysiek sterke verdedigers werd ook dit geen succes en moest men de eerste nederlaag sinds 28 oktober slikken. Al met al een terechte uitslag omdat men met deze omstandigheden niet om kon gaan zoals de tegenstander. Helaas ook geen goede generale voor de derby tegen Woezik aanstaande zondag, maar ja derby’s zijn toch vaak wedstrijden op zich.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman (k), Dennis Arts, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel (’79 Sander Bisseling), Tjalling Kamerman, Mats Hegman, Mels Lantang, Cas van de Wal, Levi Raja Boean, Max Ukusare (’14 Arthur vd Eeckhout), Sven van Gelder (’69 Rens v Lanen).

Verslag door Henny Remmers

Reacties

article
88206
Alverna verliest van fysiek sterke 't Zand
Alverna heeft het deze zondagmiddag af moeten leggen tegen een fysiek sterkere tegenstander. Op een
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20190211/alverna-verliest-van-fysiek-sterke-t-zand/
2019-02-11T15:56:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09081800/Logo-alverna-091018.jpg
Alverna, Voetbal Alverna
Sport