Kleurloze 0-0 in derby tussen Alverna en Woezik

Het zou een echte derby moeten worden. Maar helaas overheerste de angst bij beide ploegen om te verliezen. En dus werd het een teleurstellend en bloedeloos 0-0 gelijkspel, waarmee beide ploegen niets opschoten.

Op een goed gevuld Bospad kregen de bezoekers een matte derby voorgeschoteld. Een wedstrijd die niet open ging. Waar beide ploegen de intentie hebben om te ‘voetballen’ werd er van beide kanten zelden ‘gevoetbald’. De vloeiende combinaties waren hoogst zeldzaam, zodat het een rommelige wedstrijd werd waarin snel de lange bal gezocht werd richting de spitsen. Grote kansen waren spaarzaam, kleine kansjes en kansen op kansjes waren er voldoende, maar werden vaak al vroeg in kiem gesmoord door een slechte eindpass of een schot dat geblokt of net over/naast ging. In de eerste helft waren de grootste kansen voor Woezik. Die kwamen dan weer voort uit geklungel aan Alverna kant. De grootste kans was voor Stijn Rambach, die na een fout van Alverna de vrije doortocht kreeg en ternauwernood gestopt kon worden door Robert Zaalman. Ook Patrick Heesakkers kreeg nog een kans om binnen te koppen, maar ook nu was Robert Zaalman paraat. Ook Alverna kreeg kansen maar de doelpogingen van Levi Raja Boean, Sven van Gelder en Arthur v.d. Eeckhout gingen er niet in. Vlak voor rust nog een vrije trap voor Woezik die vanaf 18 meter door Julian Willems werd overgeschoten.

Al vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd ‘los’ te komen, maar het doelpunt van Mats Hegman werd afgekeurd omdat de voorzet van Levi Raja Boean de achterlijn gepasseerd zou zijn. Dit zou de wedstrijd goed hebben gedaan, nu veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleven de echte kansen uit. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen beide ploegen hinken op twee gedachten. Ze bleven wel voorzichtig zoeken naar een doelpunt, maar vreesden wel voor het ‘dodelijke’ tegendoelpunt. Beide coaches probeerde het nog wel met spelerswisselingen, maar veel effect had dat niet. Tot scoren kwam men niet meer zodat deze derby eindigde zoals hij begonnen was,0-0.
Op Alverna bleef het tot in de late uurtjes gezellig met DJ Max en zanger Tinus.