Alverna wint in stormachtig weer van laagvlieger Prinses Irene

Foto:

Alverna en Prinses Irene hadden met de stormachtige wind logischerwijs moeite om fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen. De wind joeg hard over het veld. Gelukkig wist Alverna wel de drie punten thuis te houden.

Alverna had in de eerste minuut al voordeel bij de harde wind. De Irene-verdediging werd verrast door een windvlaag waardoor Sven van Gelder vrij de 1-0 kon binnenschieten. In het verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen, vaak door curieuze wendingen van de door de wind gedragen bal. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van Jari van Ginkel, die met dit buitenkansje wel raad wist en de 2-0 aantekende. Dat was een meevallertje. En net op het moment dat je denkt aan de rust, is het Sven van Gelder die zijn tweede en Alverna’s derde scoorde, 3-0.

In de tweede helft had Prinses Irene het windvoordeel dat Alverna in de eerste helft had, maar wist daar toch minder van te profiteren. Volgens Irene’s trainer Ronny Everaerts had hij een dominant Pr Irene gezien dat heel veel kansen afgedwongen had. We zullen het er maar op houden dat een ieder met een gekleurde bril kijkt. Zijn ploeg deed zeker niet onder voor Alverna, maar om te winnen moet je doelpunten maken en dat liet zijn ploeg na. Alverna wist in de slotfase via doelpunten van Cas v.d. Wal en Sander Bisseling uit te lopen naar een ruime 5-0 zege en blijft zo in het spoor van de subtop.

Op 17 Maart speelt Alverna een uitwedstrijd tegen Leones, aanvang 14:00 uur.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman, Dennis Arts (’14 Job Gielen), Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman, Mats Hegman, Cas vd Wal, Derek de Bruijn (’80 Martijn de Groot), Levi Raja Boean (’45 Sander Bisseling), Lennart vd Peppel, Sven van Gelder.

Door Henny Remmers