Hockeydames MHC Wijchen winnen in doelpuntrijk duel van Boxmeer

MHC Wijchen dames 1 (nummer 3) mocht het opnemen in en tegen Boxmeer dames 1, de nummer 4. Op papier een mooie wedstrijd en er stonden ook belangrijke punten op het spel. Het werd een mooie en belangrijke 4-5 overwinning.

Boxmeer had al aangekondigd een appeltje te willen schillen met de Wijchense dames. Zo begonnen ze ook aan de wedstrijd en al na 2 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Wijchen had dit even nodig om scherp te worden en herstelde met juiste energie en motivatie en werd sterker. Met twee prachtige, doeltreffende aanvallen achter elkaar in de 14e en 15e minuut wisten Sanne van As en Annefleur Engel de score om te buigen naar 1-2 voorsprong. Vijf minuten voor rust wist Boxmeer de gelijkmaker te maken, 2-2. Twee minuten voor de rust kwam de Wijchense ploeg weer op voorsprong door een prachtige strafcorner benut door Marloes Smarius en direct daarna, in de laatste minuut van de eerste helft, scoorde Sanne van As na een perfecte aanval 2-4!

Na rust ging het spel op en neer en na 5 minuten wist de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken, 3-4. Dit doelpunt werd gevolgd door een doelpunt voor Wijchen. Sandra Rutten zette, na weer een prachtige aanval, de 3-5 op het scorebord. Boxmeer wist nog een keer de aansluitingstreffer te maken 4-5. De Wijchense dames kwamen daarna niet meer in de problemen en speelden de wedstrijd goed en gedisciplineerd uit en namen daarmee de drie punten mee naar huis. Door het verlies van nummer twee Uden neemt Wijchen na deze speelronde de tweede plaats weer over in de competitie.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Westerduiven op het programma om 12.45 uur op het sportpark aan de Campuslaan.