AWC hard onderuit in Purmerend

Vol goede moed vertrok AWC met een vrijwel geheel fitte selectie richting Purmerend. Na de overwinning van vorige week op Silvolde zou men ook tegen Purmersteijn voor de winst gaan. Het liep echter helemaal anders.

Na een goede kans van Purmersteijn in de eerst minuut, nam AWC snel het heft in handen en had het beste van het spel. Van beide kanten was er een grote inzet en werden er kansen gecreëerd. Helaas was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Purmersteijn direct een doeltreffende, middels Daniël Schermer, 1-0.

Daarna moest AWC toch even terug en na een onverklaarbare gele kaart voor Youri Hubers liep AWC tegen een 2e doelpunt aan. In een ultieme poging om een doelpunt te voorkomen pakte Nicky van de Groes een speler van Purmersteijn vast en de scheidsrechter besloot tot een strafschop en rood voor de speler van AWC. De strafschop werd door Daniël Schermer verzilverd naar 2-0. Nog voor de rust kwam AWC met 10 spelers op een 3-0 achterstand door een mooie treffer van Yassin el Yaakubi.

Na de pauze gokt Purmersteijn op de counter en dat resulteerde al vrij snel in de 4-0 door wederom Yassin el Yaakubi. Toch bleef AWC voetballen en was zelfs de bovenliggende ploeg en Purmersteijn werd door hun afwachtende spel getrakteerd op een tegendoelpunt van Safa Kizir, 4-1.

Toch wist Purmersteijn nog eenmaal te scoren door Jordi Wigman uit een counter. Wigman kreeg ook nog voor het einde van de wedstrijd een rode kaart te zien. De wedstrijd werd verder met 10 tegen 10 uitgespeeld en AWC reisde zonder punten huiswaarts.

Zondag 31 maart speelt AWC thuis tegen Hoogland. De wedstrijd begint om 14.00 uur.