Hockeyheren MHC Wijchen verspelen punten op eigen veld

Na de makkelijke winstpartijen van de laatste weken, zou Wijchen Heren 1 afgelopen zondag sinds lange tijd pas echt weer getest worden. In de eerste topper na de winterstop was Bommelerwaard hun tegenstander. De huidige nummer 2 van de competitie staat 3 punten hoger dan de Wijchenaren, waardoor er van een 6 punten wedstrijd gesproken mag worden. Er zou echter geen winnaar uit de bus komen. Op Wijchens terrein werden de punten verdeeld.

Na slechte weersomstandigheden de vorige speeldagen, was het afgelopen zondag zonnig, met een aangename temperatuur. Met veel publiek langs de zijlijn, startte Wijchen de wedstrijd fenomenaal. Sjors Reith opende de score voor Wijchen na 5 minuten door de bal tussen de benen van de keeper te spelen. Niet veel later liep de score op tot 2-0 toen Hugo Fraij tijdens een strafcorner de doelplank achter de keeper wist te vinden. Wijchen was duidelijk op dreef en kreeg diverse kansen om de score uit te bouwen. De veldkansen en strafcorners werden echter niet benut. Na 20 minuten heer en meester op het veld te zijn geweest, leken de Wijchenaren het met vlagen moeilijker te hebben. Het lukte de spelers van Bommelerwaard om tweemaal te scoren uit hun spaarzame kansen. Bij rust stond het dan ook 2-2.

In de tweede helft leek Bommelerwaard hun draai meer gevonden te hebben. Wijchen had zichtbaar minder controle over het spel, maar wist telkens te voorkomen dat hun tegenstander tot scoren kwam. Zelf bereikte de Wijchense aanval vaak de cirkel van hun tegenstander, maar ofwel zij kwamen niet tot doelpogingen, ofwel de keeper van Bommelerwaard keerde hun pogingen. Zo zou er in de tweede helft niet meer gescoord worden en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Wijchen leek voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd het vuur te hebben gevonden wat even kwijt leek te zijn. Helaas kon het team van Angelique Sonnemans het gat met Bommelerwaard in de competitiestand niet verkleinen. Net als eerder is het zaak voor Heren 1 om alle resterende wedstrijden te winnen om nog kans te maken op promotie. De druk lijkt na deze wedstrijd alleen maar toegenomen te zijn. Volgende week speelt Wijchen uit in Berlicum. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 7 april om 14:45.