Alverna laat zich aftroeven door Brabantia

Alverna heeft zondag misschien wel de laatste kans op eventuele promotie verspeeld. In Eindhoven werd tegen Brabantia met 2-1 verloren.

Was het vorige week Alverna dat de eerste helft domineerde, ditmaal was het Brabantia dat met een 2-0 voorsprong de rust inging. Dat was gezien het spelbeeld verdiend. Alverna werd op alle fronten afgetroefd. Brabantia was feller en toonde meer wil om te willen winnen dan Alverna. De gastheren kregen ook de meeste en beste kansen. Vooral de razendsnelle Alef Joao was een plaag voor de Alverna verdediging. Het was ook deze Joao die na 32 minuten iedereen te snel af was en Ferry Aerts in staat stelde om de 1-0 te maken. Toen vlak voor rust Florian Ross met een geweldige knal de 2-0 maakte wist Alverna dat het een moeilijke tweede helft zou worden. Zeker omdat er in de eerste helft te weinig werd afgedwongen. Slecht enkele speldenprikken met Danny Meijer aan de basis konden worden uitgedeeld. Maar Mats Hegman en Sven van Gelder konden er geen goed gevolg aan geven.

De tweede helft gaf net als vorige week een heel ander beeld. Ditmaal was ook de uitploeg die het spel bepaalde. Alverna speelde stukken beter dan voor rust. Er was veel meer beleving en dat resulteerde in verschillende kansen voor Alverna. Lennart v.d. Peppel en Sander Bisseling waren er in het eerste kwartier het dichtste bij. Even leek Brabantia de wedstrijd te beslissen, maar in twee kansen achter elkaar kwam steeds Robert Zaalman als winnaar uit de bus. Twee minuten later was het Sander Bisseling die de 2-1 maakte en Alverna terug in de wedstrijd bracht. Twintig minuten voor tijd was het, na voorbereidend werk van Sven van Gelder, wederom Sander Bisseling die een kans kreeg, maar ditmaal redde doelman Jesse Renders. In de slotfase probeerde Kooistra nog iets te forceren door Arthur v.d. Eeckhout en Rick van Ginkel als verse aanvallende krachten in te brengen. Vooral de kopsterke verdediger van Ginkel bracht de Brabantia verdediging als aanvaller regelmatig aan het wankelen, maar uiteindelijk hield deze toch stand. Alverna heeft door dit verlies weer een groter gat op Leones laten vallen van 7 punten en heeft zich ook in de derde periode geen goede dienst bewezen.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen (‘80 Rick van Ginkel), Mels Lantang, Jari van Ginkel, Tjalling Kamerman, Sander Bisseling, Derek de Bruijn (‘45 Jens Arnouts), Mats Hegman, Danny Meijer (‘80 Arthur vd Eeckhout), Lennart v.d. Peppel, Sven v Gelder.

Zondag 14 april speelt Alverna thuis tegen HVCH. De wedstrijd begint om 14.30 uur.