Trivosdames presteren groots, maar verliezen nipt

Foto:

Wellicht een beetje rare koptekst zult u denken, maar niets is minder waar. Alterno uit Apeldoorn gebruikt het merendeel van haar teams voor opleiding naar een eerste of tweede team. Het zijn dus allemaal talenten. Dan is een 3-2 verlies toch een goed resultaat.

Afgelopen vrijdagavond werd de wedstrijd gespeeld tegen het 4e team van de dames van Alterno in Apeldoorn. Het merendeel van dit 4e team bestaat uit jeugdige talenten die veelal op Topdivisie-niveau spelen. Zogezegd een lekkere warming up voor de zaterdag in een hoger team.
Voor Trivos daarentegen is het spelen op een vrijdagavond op het tijdstip van 19:15 uur een crime. School en werkzaamheden moeten gedaan worden en het fileleed moet worden ondergaan. Om dan op tijd in Apeldoorn te zijn is een ware kunst.
Het grote voordeel voor de Trivosdames is wel dat ze zich kunnen meten met speelsters op Topdivisie-niveau, met in het achterhoofd natuurlijk het eigen acteren volgend seizoen in de 2e divisie.

Trivos heeft zich uitstekend geweerd tegen dit team van Alterno. Alleen de 1e set was Alterno duidelijk beter, maar de resterende 4 sets was het spel volledig gelijkwaardig. Coach Peter Groenen maakte gebruik van al zijn speelsters, behalve de geblesseerden Lotte Könning en Kristy Goijarts.
De vele killblocks van Nienke Visser, Lieke Wouters, Manon Ottjes, Esmee Driessen en Stefanie Beekers waren ‘killing’ en daaromheen scoorden aanvoerster Anne Veenstra, Korinda Kant en Jong Oranje speelster Sophie Posthumus er lustig op los. In zowel verdedigend- als aanvallend opzicht waren libero Evi Bosmeier en spelverdeelster Vera de Weerdt de grote krachten.
Een mooie mix door de coaches Peter Groenen en Hennie Visser (met ondersteuning van assistent-trainer Guido van der Zand) samengesteld. Een team om trots op te zijn.

Waar het team ook trots op is is het meedoen van assistent/trainer-coach Hennie Visser aan de Alpe d’HuZes, waaraan zij dit jaar mee doet. Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2019 worden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d’Huez beklommen.
Meer info om Hennie een hart onder de riem te steken vindt u op: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/HennieVisser5471.