AWC verliest van Hoogland

Ondanks een ruststand van 0-0 heeft AWC de uitwedstrijd bij Hoogland verloren. Twee doelpunten in de tweede helft maakten het verschil in het voordeel van de thuisploeg.

Beide teams hoopten al vroeg een doelpunt te maken maar tot enorme kansen leidde dat niet direct. Safa Kizir had twee kansen op rij maar achtereen brachten de keeper en een verdediger redding. Na zevenentwintig minuten leek Hoogland op voorsprong te kunnen komen maar spits Bas Wobbes wist de bal vrij voor doel naast te krijgen. AWC-keeper Jarik Veltmaat reageerde later attent op een strakke kopbal.

De tweede helft verliep een stuk slordiger. Al na drie minuten was Hoogland gevaarlijk maar een schot eindigde op de buitenkant van de paal. Kizir was na zeven minuten in de tweede helft gevaarlijk met een sterke solo maar doelman Sebastiaan Bruins keerde zijn inzet met een goede redding. Na een klein uur spelen ging het toch mis toen Hoogland na een snelle aanval op voorsprong kwam. Veltmaat tikte later een vrije trap naast zijn doel maar door een strafschop was het slotakkoord voor Hoogland toen Wobbes voor de 2-0 tekende.

AWC maakt zich op voor het belangrijke paasweekend waarin thuis tegen Bataven en RKHVV wordt gespeeld.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’76 Laurens Loenen), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes (’86 Daan de Bruijn); Joost Loeffen, Youri Hubers, Daan Pauwels (’69 Jaap Jansen); Freek Thoone, Safa Kizir, Boy Visser