Hockeydames MHC Wijchen scoren zevenklapper

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Wijchense dames werd in stijl afgesloten tegen degradant Barneveld. Na de teleurstelling van een week eerder was het de vraag hoe de ploeg een en ander had verwerkt. Het werd een zevenklapper.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg scherp en zette de tegenstander onder druk. Dit leverde in de tweede minuut de eerste strafcorner op en deze werd direct goed ingeschoten door Fientje Smits 1-0. Nog geen tien minuten later werd één van de vele fraaie aanvallen afgerond door Sanne van As met een tip 2-0. Kort daarna volgde een van de weinige uitbraken van Barneveld, welke goed werd afgerond 2-1. Het was weer Sanne van As die op de juiste plek stond bij een Wijchense aanval en daarmee haar ploeg weer op een verschil van twee zette 3-1.  Dit was ook de ruststand.

Meteen na het uitnemen in de tweede helft was het Annefleur Engel die in de eerste minuut na rust een prachtige pass van Sanne van As inschoot en daarmee de thuisploeg op een comfortabele 4-1 zette. Wijchen moest het spel blijven maken en deed dat bij vlagen met mooi combinatiehockey. Het was weer Fientje Smits die een strafcorner goed insloeg en daarmee de 5-1 op het scorebord zette. Alsof het niet genoeg was, liet Sanne van As zien dat ze een heel mooi hard schot heeft en scoorde daarmee haar derde doelpunt van de middag 6-1. Uiteindelijk wist Fientje Smits ook haar derde van de middag te maken. Uit een strafcorner in de voorlaatste minuut bracht zij de eindstand op het scorebord 7-1.

Met nog één wedstrijd te gaan is er enkel theoretisch de mogelijkheid de derde plaats te verliezen. De ploeg van coach Bouwmans staat drie punten los en heeft een veel beter doelsaldo dan nummer vier Soest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Almelo op het programma, waar de ploeg een goed eerste jaar tweede klasse gaat afsluiten.