Niftrik blijft 5e klasser en Diosa 4e klasser

Zondag 2 juni was op het veld van AWC het duel in de na-competitie tussen Niftrik en DIOSA. Voor Niftrik ging het om promotie naar de 4e klasse, voor DIOSA om handhaving in de 4e klasse en bij verlies degradatie naar de 5e klasse. Op deze warme dag zagen zo’n ruim 400 toeschouwers DIOSA met 2-0 winnen van Niftrik.

Beide clubs werken al samen met hun jeugd en ook bestuurlijk gaan de clubs goed met elkaar om. Op het veld was daar af en toe niet veel van te merken en ging het er soms stevig aan toe. Beide teams kregen kansen al was DIOSA het dichtst bij de 1-0. Een scrimmage voor het doel van Niftrik leverde echter niet het doelpunt op waar men op hoopte.
Toch werd het nog de rust 1-0. Een fout van de doelman werd genadeloos afgestraft door Rob Peters en DIOSA ging met deze stand thee drinken.

Na rust gelijk een domper voor Niftrik. Thijs Lamers kreeg zijn 2e gele kaart en moest het veld verlaten. Met 10 man zocht Niftrik nog wel de aanval maar gevaarlijk werd de ploeg van scheidend coach Adrie van Roosmalen niet echt meer. Naar het einde van de wedstrijd toe moest Niftrik achterin meer risico gaan nemen, kreeg DIOSA meer ruimte maar profiteerde pas in de blessuretijd : 2-0.

Zo blijft DIOSA in de 4e klasse en mag Niftrik volgend seizoen proberen om de 5e klasse te verlaten.