Spectaculair Mini downhill cup wedstrijd in Wijchen

Foto: Ans Baars

Op 30 juni organiseert MTB club Licht Verzet uit Nijmegen op de Wijchense Berg in Wijchen de Mini Downhill Cup. Voor liefhebbers van mountainbike races waarbij de zwaartekracht (gravity) wordt benut om de snelheid flink op te voeren, een evenement om van te smullen.

Dit is alweer de zevende editie van zeer succesvolle Mini Downhill Cup speciaal voor mountainbikers van jong tot oud die niet vies zijn van een spectaculaire en snelle afdaling.
De MDC track kent diverse uitdagingen als sprongen, drops, scherpe en/of afhangende bochten. Eigenlijk zit er voor elk wat wils in. Waar het echt moeilijk wordt is er een ‘by pass’, wat langer maar een stuk eenvoudiger omweggetje die iets meer tijd kost. En daar gaat het om wie het snelst over de diverse hindernissen durft te springen, door de bochten te zeilen en zet de snelste tijd. Iedere deelnemer krijgt twee keer de kans voor een snelle run. De track is zo uitgezet dat die voor iedereen, vrouw, man, jong of oud goed te doen is.
De ongetwijfeld spectaculaire races beginnen om 12.15 parcours bij Skicentrum “De Wijchense Berg”, Heumenseweg 180, 6603 KT Alverna/Wijchen. Entree gratis.
Meer info vind je op https://www.facebook.com/MDCWijchen/ en meer info over de andere wedstrijden in de Mini Downhill Cup vind je op www.minidownhillcup.nl.

De downhill discipline omvat alles wat met een MTB kan op een parkoers dat voornamelijk omlaag loopt en waarin zich diverse obstakels bevinden als sprongen, drops, scherpe en/of afhangende bochten, North Shores (verhoogde houten rijpaden gemaakt van onderling verbonden bruggen of met logs) en dergelijke. Het parkoers loopt doorgaans over smalle paadjes waarbij meer vaardigheid en agressieve rijtechniek vereist zijn als bij cross country MTB. Bij downhill zijn er doorgaans meerdere mogelijkheden om over of rond een obstakel te komen zodat de rijder afhankelijk van beheersing en ervaring de voor hem/haar beste route kan kiezen.
Downhill fietsen zijn steviger en zwaarder dan cross country tegenhangers, maar bieden tegenwoordig steeds meer klimvermogen. Het is aan de rijder om zijn of haar fiets te kiezen afhankelijk van de gewenste mate van agressiviteit en klimvermogen. Een “typische” downhill fiets is moeilijk te definiëren, maar denk aan 13-18 kilo met 150-250 mm veerweg aan voor- en achterzijde.

Reacties

article
91507
Spectaculair Mini downhill cup wedstrijd in Wijchen
Op 30 juni organiseert MTB club Licht Verzet uit Nijmegen op de Wijchense Berg in
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20190627/spectaculair-mini-downhill-cup-wedstrijd-in-wijchen/
2019-06-27T08:00:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2015/07/DSCF3975.jpg
Downhill wijchen, wijchen
Sport