Bekerwinst voor Alverna tegen DAW uit Schaijk

Alverna is het seizoen begonnen met een makkelijke overwinning in het bekertoernooi, DAW, een tweede klasser uit Schaijk was een paar maatjes te klein voor de ploeg van Zoran Borojevic en Engin Dag.

Alverna speelde vooral de eerste helft zeer sterk, en zette de tegenstander meteen onder druk. Al in de eerste tien minuten waren er kansen voor Bart Schiks, Cas van de Wal en Derek de Bruijn. Als na tien minuten Dennis Arts van ver uithaalt, wordt de Schaijkse doelman verrast door een ‘zwabber’ in de bal en verdween in het doel. Ook na dit doelpunt bleef Alverna heer en meester en kreeg het diverse mogelijkheden. Werd een voorzet in de 14e min van Owen Mbila op Bart Schiks nog voor buitenspel afgefloten, in de 23e min was het wel raak toen Owen Mbila voorgaf en Bart Schiks goed voor z’n man kwam en afrondde(2-0). Toen na een klein half uur Robbert Knipping al naar de kant moest werd het er voor DAW niet beter op. Als dan ook nog Owen Mbila vijf minuten voor rust de 3-0 aantekent, is de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Na de thee begon Alverna minder goed aan de tweede helft, niet dat DAW de betere ploeg was, maar zelf werden er in het eerste half uur weinig tot geen kansen gecreëerd. Rond de 60e min waren er schietkansen voor Mels Lantang en Derek de Bruijn, maar bij beiden stond het vizier te hoog. De eerste mogelijkheid voor DAW deed zich pas voor rond de 70e min toen de ingevallen spits Corik Megens het eerste kansje kreeg. In het laatste kwartier nam Alverna weer wat meer het heft in handen en creëerde het ook weer kansen. De ingevallen Danny Vos, Arthur van den Eeckhout en Andac Cakici zorgden voor nieuw elan, Arthur van den Eeckhout was het scherpst want hij wist in de 80e en 88e min de score uit te bouwen naar een ruime 5-0.

Of het spel al van eerste klasse niveau is, kunnen we wellicht volgende week zien als Alverna op bezoek moet bij BVC’12.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel, Cas van de Wal, Derek de Bruijn, Mels Lanting, Owen Mbila (’70 Andac Cakici), Sander Bisseling (’64 Danny Vos), Johnny Dobson, Bart Schiks (’64 Arthur vd Eeckhout).