Hockeydames MHC Wijchen spelen gelijk in doelpuntrijk duel

Dames MHC Wijchen

Na een periode van voorbereiden stond de eerste competitiewedstrijd weer op het programma voor de hockeydames van Wijchen. Het was de thuiswedstrijd tegen Arnhem. Het werd een doelpuntrijk duel dat onbeslist eindigde.

De Wijchense dames begonnen fel aan de wedstrijd en namen direct het initiatief. Al na twee minuten kregen zij de eerste strafcorner van de wedstrijd welke direct benut werd door Fientje Smits. Wijchen hield de controle over de wedstrijd, het combineerde en hield goed druk op tegenstander Arnhem. Dit werd in de 13e minuut beloond met een doelpunt van Annefleur Engel.

In het tweede kwart van de wedstrijd (nieuw dit seizoen) had de coach van Arnhem zijn ploeg voorzien van wat extra motivatie. In tegenstelling tot het eerste kwart was Wijchen wel sterker maar had het niet meer de controle over de wedstrijd en ging het slordiger spelen. Passing en aannames werden minder met als gevolg dat Arnhem geloof begon te krijgen. In de 24e minuut wisten zij een strafcorner te verzilveren en in de 32e minuut zelfs de gelijkmaker te maken, 2-2. Op slag van rust kreeg Wijchen een strafcorner en deze werd goed ingeschoten door Fleur Theunissen 3-2.

Het derde kwart was bijna een kopie van het eerste kwart. Wijchen kwam sterk de kleedkamer uit en kreeg weer direct een strafcorner. Het was weer Fientje Smits die goed inschoot en de 4-2 op het scorebord zette. Aan het einde van het derde kwart ging Arnhem meer druk zetten en wist het nog een strafcorner te benutten, 4-3. Vanaf dat moment ging ook Wijchen weer slordiger spelen en werd er regelmatig onnodig balverlies geleden. Het laatste kwart ging Arnhem door en scoorde direct de 4-4 en drie minuten later zelfs de 4-5. Vijf minuten voor tijd besliste coach Bouwmans om de keepster eruit te halen voor een extra veldspeelster. Dit resulteerde in meer overwicht voor de Wijchense ploeg en Annefleur Engel zette dit overwicht om en beloonde de moed van de ploeg met een doelpunt 5-5. Dit was tevens de einduitslag.