Badmintonners Smashing laten kansen liggen tegen AviAir Almere

Afgelopen zaterdag mocht het team van 2dA Smashing op bezoek in Flevoland om het op te nemen tegen AviAir Almere. Op papier een zeer sterk team, maar een aantal van de vaste spelers had andere verplichtingen waardoor het team werd aangevuld met waardige invallers. Wellicht een kans op een stunt voor Smashing.

In de herendubbel speelden Roy en Luuk wel tegen het vaste koppel Alex Vlaar en Dennis Koppen. Een zware wedstrijd voor onze heren die in de tweede set toch nog dichtbij setwinst kwamen, maar uiteindelijk in twee sets de wedstrijd naar Almere moesten laten gaan. De damesdubbel bestond deze week uit een nieuw koppel: Lieke en Ella. Zij mochten de baan op tegen Georgy van Soerland en Manon Sibbald. De eerste set ging gelijk op en werd binnengesleept door onze dames, maar in de tweede en derde set kwamen ze er helaas niet meer aan te pas. Tussenstand: 2-0 Almere.

Vervolgens was het aan Yannic om te laten zien wat hij kan tegen Sebastiaan Li. Het feit dat de tegenstander heel fit was, hielp Yannic niet helemaal mee. In twee sets moest hij zijn meerdere erkennen in Sebastiaan. Denise had het op de baan ernaast lastig tegen invalster Diede Odijk. Nadat de eerste twee sets met dikke cijfers werden verdeeld, wist Diede in de derde set een voorsprong te pakken en niet meer uit handen te geven. Tussenstand: 4-0 Almere.

Luuk had in zijn singel een zware kluif aan Dennis Koppen. Dennis voerde de gehele wedstrijd de boventoon en gaf Luuk geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Maureen speelde een ware thriller tegen Manon. De eerste set wist ze knap binnen te halen, maar in de tweede set bij een gelijke stand kwam de vechtlust van Manon naar boven. In de derde set wist Maureen op 18-20 twee matchpoints weg te werken, maar ze kon haar eigen matchpoints in de verlenging jammer genoeg niet verzilveren. Tussenstand: 6-0 Almere.

Wederom was het aan de gemengd dubbels om een punt binnen te tikken. Brandon en Ella lieten zich twee sets van hun goede kant zien tegen Alex en Georgy, maar in de derde set werd er door het Almeerse duo lekker vrijuit gespeeld en dat vertaalde zich in een nederlaag voor de onzen. Lieke en Roy wisten de avond te redden door een puntje te halen uit hun wedstrijd tegen Diede en Timo Stoffelen. Met gedegen spel kwamen ze eigenlijk geen moment in de problemen en werd de wedstrijd in twee sets gewonnen. Eindstand: 7-1 voor Almere.

Volgende week speelt 2dA Smashing een dubbelweekend en daarbij heeft het team de luxe om twee keer thuis te mogen spelen. Zaterdag om 19.00 uur tegen BC DKC en zondag om 15.00 uur tegen BC Duinwijck.