Hockeyers MHC Wijchen maatje te groot voor Heesch

Afgelopen zondag stonden de hockeymannen van Wijchen voor de taak om voor de derde keer op rij te winnen. Op eigen veld was Heesch Heren 1 hun tegenstander. Geheel in de lijn der verwachting wisten de Wijchenaren met ruime cijfers hun tegenstander af te troeven.

Op het zonovergoten waterveld in Wijchen klonk het eerste fluitsignaal. Al direct was Wijchen de bovenliggende partij. Met de openingsgoal van Sjors Reith en vlak daarna een tip-in van Sander Thijssen stond het al in het eerste kwart 2-0. Door de simpel verkregen voorsprong leek Wijchen wat nonchalant te worden. Het was dan ook Heesch dat de volgende goal maakte en op 2-1 kwam. Spannend zou het daarna echter niet meer worden. Daniël Duijzer scoorde de 3-1 uit een strafcorner. Uit één van de vele volgende strafcorners wist Stijn Visser de rebound te verzilveren.

Bij een 4-1 stand zou de tweede helft voor Wijchen een kwestie van relaxt uitspelen worden. Hun tegenstander kwam niet meer echt aan de bal. De counters die Heesch probeerde op te zetten, liepen snel stuk door onder andere sterk verdedigend werk van Bob Krowinkel, die later ook de man of the match zou worden. In de tweede helft volgden nog twee goals van Tim de Groot die als een echte spits zijn kansen afwachtte in de cirkel van de tegenstander. De laatste goal, die de eindstand op 7-1 bracht, kwam van Jochem Hulshof. De jeugdspeler trof doel met een backhand vanaf kopcirkel.

Wijchen mag tevreden zijn met de ruime overwinning op Heesch. Zij hebben hun taak volbracht, maar zullen zich nu moeten focussen op de sterkere tegenstanders uit de competitie. Aankomende zondag speelt Wijchen tegen koploper Nova te Heerlen. Net als de Wijchenaren heeft Nova nog geen punten laten liggen, waardoor de wedstrijd als een 6 punten wedstrijd gezien kan worden. Voor dat zover is, speelt Wijchen vrijdag 27 september nog de Silvercup wedstrijd tegen Vlijmen op Brabants terrein. MHC Wijchen