Zevenklapper voor hockeydames MHC Wijchen

De Wijchense hockeydames moesten het opnemen tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Deventer. Op voorhand een moeilijke wedstrijd zou je zeggen, maar dat werd het niet.

De Wijchense dames begonnen fel en zetten vanaf minuut één druk op te gasten en bepaalden direct het spelbeeld. De gasten moesten zich dan ook gedwongen terug laten zakken. Het was niet de vraag wie er ging scoren maar wanneer werd het gaatje gevonden en de kans benut. Het duurde tot de 24e minuut tot Fientje Smits wist te scoren uit een strafcorner. Wijchen ging door en nog geen twee minuten na de openingstreffer was het Elle de Korte die hard uithaalde en de 2-0 op het scorebord zette. En ook Fleur Theunissen wist de plank te vinden na een rebound uit een strafcorner in de 30e minuut 3-0. Dit was ook de ruststand.

Coach Bouwmans had haar ploeg duidelijk de boodschap meegegeven om niet te verslappen en tempo in het spel te houden na de rust. De ploeg pakte dit goed op en al in de vijfde minuut na rust was het Sanne van As die een strafcorner achter de Deventer goalie werkte, 4-0. Direct na het uitnemen was het Sandra Rutten die vanuit het druk zetten de bal onderschepte en een mooie aanval opzet die eindigde bij Annefleur Engel die met een mooie tip de 5-0 wist te scoren. In de 48e minuut was het weer Annefleur Engel die de keepster passeerde na een goed uitgevoerde strafcorner variant, 6-0. Wijchen bleef druk zetten maar gging ook wat slordiger spelen waardoor het tempo lager werd. Toch was het Fleur Theunissen die zichzelf na een goede wedstrijd beloonde met haar tweede treffer, een mooie backhand slag zette zij de 7-0 op het scorebord wat tevens de einduitslag was.
Volgende week zondag 29 september staat de uitwedstrijd tegen Kromhouters uit Tiel op het programma.