Trivosdames behalen schamel puntje tegen HLB Van Daal

Handhaving in de 2e divisie is het grote doel van de dames van Trivos, maar als de mogelijkheden groter zijn moeten deze toch zeer zeker gepakt worden. Nu net dat laatste lukte afgelopen zaterdag in Den Dungen tegen HLB Van Daal niet.

De 1e set begon Trivos voortvarend. Mooie harde aanvallen van Esmee Driessen, Anne Veenstra en Lieke Wouters en goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier zorgden er voor dat HLB meteen aan de bak moest. Lange tijd was het puntverschil steeds 1 punt en ging de strijd gelijk op. Bij 12-13 paste coach Peter Groenen een dubbele wissel toe: voor Manon Ottjes en Lonneke Hoffmans kwamen Judith Schaap en Vera de Weerdt in het veld en meteen maakte Vera de Weerdt 3 punten met haar service 12-16. HLB kwam sterk terug en bij 16-16 vroeg coach Groenen zijn 2e timeout aan. Weer ging het spel gelijk op en bij 19-17 kwam Michelle Koolen in het veld voor Korinda Kant. 2 punten maakte zij met haar aanval en vervolgens werd Lonneke Hoffmans ingebracht voor de service. Dit alles bracht 5 punten op en HLB vroeg haar timeout aan 20-22. HLB sloeg een aanval in het net en datzelfde deed Lonneke Hoffmans met de service 21-23. Een kluts bij HLB, een harde aanval van HLB, maar vervolgens de harde uithaal van de weer ingebrachte Manon Ottjes zorgden voor de 1e set overwinning voor Trivos.

Trivos Wijchen

De 2e set was bij 1-1 even een schrikmomentje. Bij het blokkeren van een bal kreeg Lonneke Hoffmans de bal op haar vingers en moest zij vervangen worden door Vera de Weerdt. De blessure viel gelukkig mee en na een ijskoelingsperiode kon zij weer mee spelen. Trivos kwam op voorsprong met 4-1, maar doordat het foutenpercentage hoog bleef kon HLB weer inlopen 9-9. De ace van Vera de Weerdt bracht even een opleving, maar helaas werd de volgende bal in het net geslagen 10-10. HLB sloeg een bal uit het veld en Korinda Kant sloeg met haar service een punt binnen 10-12. De HLB aanval ging via het Trivos blok uit het veld, maar sloeg vervolgens haar service in het net 11-13. Manon Ottjes en Anne Veenstra sloegen beiden een bal uit het veld en HLB kwam weer op gelijke hoogte 13-13. Lonneke Hoffmans kwam terug in het veld voor Vera de Weerdt. Bij 14-14 kwam er wederom een dubbele wissel: Vera de Weerdt voor Lonneke Hoffmans en Judith Schaap voor Manon Ottjes. Een killblok en 2 sterke services brachten de stand op 17-14. Michelle Koolen kwam in het veld voor Korinda Kant. Een simpel tipballetje van HLB gaf de 18-14 en een timeout voor Trivos. Opvallend was het grote aantal killblocks aan HLB kant. Steeds weer maakte Trivos de verkeerde keuzes om aan te vallen, zodat de HLB blokkers zich hierop uitstekend konden instellen. Jammer was het ook zeker te noemen dat Trivos steeds weer de pech had dat het balletje net verkeerd viel 25-20.

Vol goede moed volgde de 3e set, maar ook hier was het opvallend dat de aanval vaak via het blok terug kwam. Bij 9-4 was de dubbele wissel een feit, maar ook deze bracht geen verandering. Bij 13-6 vroeg coach Groenen een timeout aan, maar ook hierna ging HLB door met scoren. Bij de stand 23-17 kwam de spanning nog even terug. Michelle Koolen knalde een harde aanval binnen de lijnen en de service van Esmee Driessen werd 2x geraakt 23-19. Een mooi tipballetje van HLB bracht een punt op, maar even later vloog de aanval van Manon Ottjes via de HLB verdediging tegen het plafond. HLB sloeg vervolgens een aanval uit het veld en de service van Manon Ottjes ging via de HLB verdediging uit het veld 24-22. Een lange rally werd gespeeld en mooie reddingen van Evi Bosmeier en Anne Veenstra waren te zien. Goede aanvallen van met name Michelle Koolen waren er, maar helaas ging haar laatste aanval in het net 25-22.

Een snelle 4-0 achterstand in de 4e set was een feit. De timeout van Peter Groenen kwam op het juiste moment en met veel kunst en vliegwerk maakte Trivos haar punt. Ook hier was wederom opvallend te noemen dat het aantal killblocks van HLB niet meer op 1 hand te tellen was. Bij 14-14 begon HLB uit te lopen en was de strijd gestreden 25-17.

Na afloop vond coach Peter Groenen het jammer dat er niet meer punten behaald waren. “Wij waren niet in staat om het blok te omzeilen. De blokkering van HLB kon zich te makkelijk instellen op onze aanvallen. Hier moeten wij beter mee omgaan.”

Zaterdag 5 oktober spelen de dames van Trivos tegen het damesteam van Next Volley Dordrecht.
Het duel is in thuishaven Sportcentrum Arcus en begint om 15:30 uur.

Foto’s door Erik Wouters (woutersfotografie.com).