Wijchense hockeysters verliezen van Kromhouters

MHC Wijchen
MHC Wijchen

De Wijchense dames stonden zond tegenover promovendus Kromhouters uit Tiel. Gezien de stand en de kennis van dit team was duidelijk dat het een wedstrijd zou zijn tussen gelijkwaardige teams.

Vanaf minuut één was het een wedstrijd met veel inzet van beide kanten. Maar het was in het eerste deel van de wedstrijd vooral Kromhouters die veel druk op de Wijchense verdediging zette. Ondanks deze druk kwam de ploeg het eerste kwart nauwelijks in de problemen. Toch kreeg de thuisploeg de kans om in de 16e minuut te scoren vanaf de strafbalstip na een onterecht gegeven strafbal. Deze werd benut 1-0. Ondanks deze teleurstelling en het gevoel van machteloosheid bleef de ploeg de focus houden op het hockey en liet zich niet beïnvloeden door arbitrale beslissingen. Coach Bouwmans had de ploeg vooraf geïnstrueerd de focus vooral op hockey te houden om zo in de wedstrijd te blijven.

Na de korte break na het eerste kwart was Kromhouters nog steeds wat gevaarlijker maar beide ploegen lieten een heerlijk open wedstrijd zien, waarbij beide ploegen gelijkwaardig op het veld stonden, maar beiden kwamen niet tot scoren.

Direct na de rust was het Annefleur Engel die de Wijchense ploeg op gelijke stand bracht na een mooie aanval over de rechterzijde 1-1. De 1-1 sterkte de ploeg waardoor het de wedstrijd meer naar eigen hand kon zetten en kansen creëerde. Toch was het 19 minuten na rust Kromhouters die met een wat gelukkig backhandshot de 2-1 scoorde. Wijchen bleef doorgaan maar werd zeker in het laatste deel van de wedstrijd verrast door de gekleurdheid van het arbitrale duo. Zo kregen twee speelsters een kaart voor acties waarvoor de gehele wedstrijd aan beide zijden niet eens voor gefloten werd, en werd de ploeg drie zekere strafcorners onthouden. Een beeld wat de wedstrijd niet verdiende en eigenlijk ook een negatieve smet naliet op de wedstrijd bij de ploeg van coach Meta Bouwmans.

Volgende week staat het thuisduel tegen Almelo op de agenda om 12.45 uur.