Hockeyheren MHC Wijchen delen de punten in topper met Nova

Na driemaal een winstpartij stond afgelopen zondag een belangrijke wedstrijd op het programma voor Wijchen Heren 1. Er moest op vijandelijk terrein gespeeld worden tegen het team dat de eerste plaats in de competitiestand met hen deelt. In Heerlen was Nova Heren 1 de tegenstander. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd en deelden dan ook de punten na 70 minuten.

Op het waterveld in Zuid-Limburg was het Wijchen dat sterk begon. Met het betere van het spel wisten zij de 0-1 te scoren in het eerste kwart. Op aangeven van Tim de Groot flatste Sjors Reith de bal op de plank zonder de Heerlense keeper een schijn van kans te geven. Al snel kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar wist Nova nog niet echt gevaarlijk te worden. In het tweede kwart vloog de 0-2 van de stick van Lars Wortelboer tijdens een strafcorner. Nog voor rust werd het verschil weer op één doelpunt gebracht door Nova.

Net als in de eerste stonden in de tweede helft wederom twee teams tegenover elkaar die als collectief hockeyden. Aan beide zijden waren weinig uitblinkende spelers. Toch werd een hoog niveau gehaald. Vroeg in de tweede helft kwam Nova op een gelijke stand. In het vierde en laatste kwart wisten zij zelfs nog op een 3-2 voorsprong te komen. Gelukkig was daar wederom Sjors Reith die zo’n 10 minuten voor het einde zijn team toch nog op gelijke hoogte bracht. Bij een eindstand van 3-3 klonk niet veel later het eindsignaal.

Wijchen mag niet ontevreden zijn over het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen hun directe concurrent. Gezien de 0-2 voorsprong in de wedstrijd mogen zij zich toch achter de oren krabben of er geen winst ingezeten had. Sjors Reith werd uiteraard man of the match met zijn twee spitsengoals. Aankomende zondag gaat de wedstrijd tegen Hockeer Heren 1 niet door aangezien zij zich uit de competitie hebben teruggetrokken. Zondag 13 oktober speelt Wijchen Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Berlicum vanaf 14:45.

Vrijdag speelde Wijchen Heren 1 ook al 3-3 gelijk tegen Vlijmen in de Silver Cup. De goals kwamen van Daniël Duijzer, Sander Tijssen en Tim de Groot. Na shoot-outs kwam Wijchen toch het beste uit de bus. Lars Wortelboer en Guus Megens wisten hun shoot-out te verzilveren. Keeper Gijs Castelijns wist 4 shoot-outs te keren en werd hierom de man of the match. Met deze winst zijn de mannen van Wijchen door naar de volgende ronde van het bekertoernooi, waarvan de loting nog moet volgen.