Alverna verliest van Leones

Alverna heeft ook de tweede natuurgras uitwedstrijd verloren. Bij Leones werd het 2-0 voor de thuisploeg.

In de eerste twintig minuten was Alverna de betere ploeg. Leones leunde achterover en liet Alverna het spel maken. Dat lukte goed tot op een meter of twintig van het doel. Daarna was Alverna’s eindpass te vaak niet op maat. Alverna’s enige goede kans kwam uit een crosspass van Jari van Ginkel op Johnny Dobson, die bij een betere aanname voor meer gevaar had kunnen zorgen. Onder de gestaag vallende regen moest Robert Zaalman na een minuut of twintig twee keer redding brengen bij uitvallen van Bram Kooijmans en Luke van de Ven. Het dichtst bij een doelpunt kwam Stefan de Jong die in de 37e minuut buiten bereik van Robert Zaalman op de paal schoot. Tussendoor waren er nog Alverna kansjes voor Johnny Dobson en Bart Schiks maar in het drukke strafschop gebied werd er niet snel genoeg gehandeld. In het slot van de eerste helft was er voor beide ploegen nog een kans. Bart Schiks werd in stelling gebracht door Derek de Bruijn en een minuut later was het Leones’ Stefan de Jong die richting Robert Zaalman kon, maar bij beide was de afwerking onvoldoende om te scoren.

In de tweede helft werden het weer en het spel er niet beter op. De eerste mogelijkheid was een schotje van Leones door Bram Kooijmans. Voor Alverna kregen Cas van der Wal en Derek de Bruijn de beste mogelijkheden. Vooral het schot van Derek de Bruijn die via de ‘flipperkast’ naast ging. Nadat Jake van de Ven vanuit de omschakeling de 1-0 aantekende in de 67e minuut kwam Leones in een zetel terecht en kon het achterover leunend Alverna laten komen. Ook nu waren de kansjes voor Alverna spaarzaam en vaak te wijten aan een slechte eindpass of voorzet. In de slotfase probeerde Alverna met wat meer opportunisme iets te forceren. Dit leverde nog een kansje op voor Bart Schiks na voorbereidend werk van Lorenzo Rieken. Johnny Dobson schoot in het zijnet en Arthur van den Eeckhout had de beste kans 4 minuten voor het einde maar werkte slecht af. In de laatste minuut was het Stefan de Jong die de beslissende 2-0 aantekende. Werd hij twee minuten eerder bij een uitval nog buitenspel gegeven, nu was er in de omschakeling na een slechte vrije trap van Alverna geen houden aan. Ook in de blessuretijd werd er niet meer gescoord zodat de tweede nederlaag een feit was.

Door deze nederlaag komt men meteen in een achtervolgingspositie om niet af te haken. Bemoedigend is dat de komende acht wedstrijden op kunstgras worden gespeeld.

Opstelling: Robert Zaalman, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal (’80 Dennis Arts), Mels Lanting, Derek de Bruijn, Owen Mbila (’70 Arthur vd Eeckhout), Sander Bisseling(’60 Lorenzo Rieken), Johnny Dobson, Bart Schiks.