Hockeydames MHC Wijchen verliezen aansluiting door nederlaag tegen Almelo

Dames MHC Wijchen

Voorafgaand aan de wedstrijd kon je zeggen dat het een wedstrijd was tussen teams die aansluiting met de top konden houden door middel van een goed resultaat. Beiden hadden 4 punten en een achterstand van 5 punten.

Wijchen begon slordig aan de wedstrijd en de foutjes werden door Almelo afgestraft met wat gelukkige doelpunten. Zo werd het in de 9e minuut al 0-1 door een wat gelukkig doelpunt. Kort daarna in de 14e minuut was het weer raak voor de tegenstanders, 0-2. Na het eerste kwart trok Wijchen het spel meer naar zich toe en het was Elle de Korte die haar team op sleeptouw nam met de aansluitingstreffer in de 24e minuut, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het weer een lucky goal die de uitploeg hielp om de voorsprong uit te breiden naar 1-3. Wijchen probeerde van alles en kreeg mogelijkheden. Toch was de ploeg niet scherp genoeg om tot scoren te komen tot de 64e minuut. Het was Anne Janssen die de ploeg de weg wees en met een tip in de 2-3 op het scorebord zette. De resterende tijd speelde Wijchen met een speelster meer door de keepster in te wisselen. Dit leverde een overtal op en druk op de tegenstander maar doelpunten bleven uit, waardoor een nederlaag een feit was.

Door deze nederlaag is de aansluiting met de middenmoot weg en zal de ploeg alle zeilen bij moeten zetten om weer aansluiting te vinden met de middenmoot en of top van de ranglijst.