Eerste overwinning volleybalsters Trivos

Het was feest na afloop in de kantine van volleybalvereniging VCN in Capelle aan den IJssel. Onder de rook van Rotterdam behaalden de Trivosdames haar eerste overwinning van dit seizoen. Nadat in de voorgaande 3 duels de kansen aanwezig waren voor een overwinning, is het dan nu eindelijk gelukt. 7 punten uit 4 wedstrijden is thans de score en levert een mooie 9e plek op.

In de eerste set werd een snelle 5-14 voorsprong opgebouwd. Trivos speelde fanatiek en geconcentreerd en het goede verdedigingswerk van met name Evi Bosmeier en Vera de Weerdt wierp zijn vruchten af. De daaruit voortvloeiende aanvallen werden prachtig afgerond door Michelle Koolen, Korinda Kant en Esmee Driessen. In deze set was bij beide teams geen servicedruk aanwezig. Series van maximaal 2 werden gemaakt. Bij 15-21 begon VCN in te lopen, waardoor coach Peter Groenen zich genoodzaakt zag om bij 17-21 een tactische timeout aan te vragen. Na de timeout scoorde VCN nog 2 maal 19-21. De dubbele wissel Stefanie Beekers/Lonneke Hoffmanns voor Manon Ottjes/Vera de Weerdt pakte goed uit. Een killblok van Stefanie Beekers bracht de service terug naar Trivos. De service van Michelle Koolen zorgde er voor dat Esmee Driessen 2 punten scoorde. Het laatste Trivospunt was een slim tipballetje over het VCN blok van Stefanie Beekers.

De tweede set ging lange tijd gelijk op. Bij een achterstand van 20-17 scoorde Lieke Wouters twee maal. Stefanie Beekers sloeg haar service uit het veld 21-19. Michelle Koolen sloeg de bal in het net en Esmee Driessen sloeg een aanval uit het veld 23-19. De VCN service ging het net in 23-20. Het killblok van Michelle Koolen gaf Trivos weer goede moed, echter sloeg dezelfde speelster de bal in het goede VCN blok 24-21. Esmee Driessen gaf niet op en knalde de bal hard op de vloer aan VCN zijde 24-22. De laatste Trivos aanval werd echter door Manon Ottjes nipt uit het veld geslagen.

De derde set was er eentje om snel te vergeten. Een totaal gemis aan bezieling, althans zo leek het, was hier debet aan deze verloren set. VCN ging werkelijk voor elke bal en ging als het ware onder de fraaie houten speelvloer door. Trivos daarentegen leek op een geslagen hond. Veel persoonlijke fouten waren de oorzaak van een snelle forse achterstand 8-2. Alleen aanvoerster Anne Veenstra deed halverwege de set nog iets terug en op het eind maakte zij zelfs nog een ace met de service. Het laatste VCN punt was een service die door de Trivosverdediging verkeerd werd beoordeeld.
Coach Peter Groenen hield de dames van Trivos tijdens de break een spiegel voor. Dat het zo echt niet kon en dat een dergelijke derde set volstrekt onnodig was. Trivos moest de draad weer oppakken en haar eigen spel weer gaan spelen. Dat lukte in de vierde set en daarin lieten de dames zien over veel veerkracht te beschikken. Topschutter in deze set was Michelle Koolen met een goede tweede Esmee Driessen. Lieke Wouters en Anne Veenstra scoorden daar tussendoor en vooral de killbloks van Lieke Wouters waren indrukwekkend. Spelverdeelster Vera de Weerdt maakte haar tweede ‘De Weerdtje’ (1e set ook), waardoor het totale zelfvertrouwen behoorlijk werd opgevijzeld. De harde klap van Lieke Wouters langs de lijn gaf VCN de genadeslag 10-25.

De vijfde set moest de winnaar uitwijzen. Trivos begon slecht. Het eerste VCN punt werd moeiteloos binnen geslagen omdat er geen enkel Trivosblok te bekennen was. De kluts situatie bij Trivos zorgde voor het tweede tegenpunt en de slechte stop van een VCN aanval bracht de 3-0 op het scorebord. Michelle Koolen maakte fraai een punt en begon aan haar service. Hiermee werden 4 punten gescoord 3-5. De fraaie tipbal over het Trivosblok en het 4x raken van de bal bracht de stand weer in evenwicht. Timeout Trivos. VCN sloeg de service in het net, waarna Stefanie Beekers haar service via de VCN verdediging uit het veld sloeg. Een aanval van VCN werd in het net geslagen 5-8. Wisseling van helft.
De aanval van VCN ging precies op de achterlijn uit het veld, maar Esmee Driessen knalde ongenadig hard een Trivosaanval over het net 6-9. Een Trivos speelster raakte het net, volgens de goed leidende scheidsrechter Chiara Bruggink 7-9. Michelle Koolen sloeg hard binnen en de middenaanval van VCN ging via het Trivosblok uit het veld 8-10. VCN sloeg de bal uit het veld 8-11.
Een alles of niets offensief van VCN bracht Trivos in de problemen. 2 mooie aanvallen gingen via het blok uit het veld 10-11 en Trivos oogde een beetje wanhopig. Het zou toch niet …….
De service van VCN werd horizontaal uit het veld geslagen 10-12. Timeout VCN. De aanval van Trivos verdween in het net 11-12. Gelukkig waren Michelle Koolen en Esmee Driessen goed bij de les en zij waren het dan ook die 2 aanvallen vakkundig afrondden 11-14. VCN was haar zenuwen niet meer de baas en sloeg een aanval in het net 11-15.
De eerste overwinning van Trivos was een feit. Eindelijk.

Coach Peter Groenen zag de overwinning als een keerpunt: “een overwinning in een uitwedstrijd is lekker. Goed voor het zelfvertrouwen en nu moeten we doorgaan op de ingeslagen weg.”
Zaterdag 19 oktober speelt Trivos om 15:30 uur thuis in Sportcentrum Arcus tegen Peelpush Dames 2 uit Meijel. Peelpush staat op de 2e plaats met 16 uit 4. Een interessant duel waarin Trivos kan laten zien waar het toe in staat is. De entree is gratis.