Hockeydames MHC Wijchen verliezen nipt van koploper

Dames MHC Wijchen

De Wijchense hockeydames moesten aantreden tegen de koploper in de tweede klasse D, HCM Arnhem Dames 1. Coach Bouwmans had de ploeg met een duidelijke taak het veld in gestuurd: het team moest gedisciplineerd bezig zijn met de taken en deze goed uitvoeren. Het was net niet genoeg.

Vanaf minuut één was te zien dat de meiden gretig waren, de thuisploeg goed onder druk zetten en maakten goed gebruik van de ruimtes aan de zijkanten. Kortom, Wijchen was in het begin de betere van het spel. Dit leverde de ploeg kansen op, maar tot scoren kwam het niet. Na de rust veranderde het spelbeeld wat en kreeg de thuisploeg meer grip op de Wijchense ploeg, maar beide ploegen waren volledig in evenwicht. HCM veroverde vooral veel strafcorners, maar uiteindelijk was het aantal kansen gelijk aan elkaar.

Het waren beide keepers die de ploegen in evenwicht hielden met goede reddingen. Uiteindelijk was het HCM dat vijf minuten voor tijd de bal onderschepte en wist te scoren 1-0. Wijchen haalde de keepster eruit voor een extra veldspeelster. Dit resulteerde in overwicht en kleine kansjes, maar tot scoren kwam de ploeg niet. De ploeg kan zichzelf weinig kwalijk nemen en moet vooral vertrouwen meenemen uit het spelbeeld van de wedstrijd, ondanks dat dit lastig is na een nederlaag.

Zondag a.s. is de ploeg vrij en over twee weken spelen de meiden thuis tegen Bemmel.