Nipte overwinning voor Alverna

Alverna heeft ook de tweede thuiswedstrijd in winst om kunnen zetten, maar net als eerder tegen Unitas‘30 moest er na een achterstand terug geknokt worden.

Het eerste speldenprikje was van Alverna. Cas van der Wal stuurde Johnny Dobson weg maar zijn voorzet was niet goed genoeg om tot een kans te komen. De eerste aanval van ’t Zand was gelijk raak. Na 7 minuten was het Abdul Bangura die de 0-1 maakte en Alverna weer in de achtervolging dwong. Dat lukte vrij snel want nauwelijks vijf minuten later was het Derek de Bruijn die met een geweldig schot keeper Wouter Kogels versloeg. Alverna wilde na deze gelijkmaker het heft in handen nemen, maar dat liep in de eerste helft niet gesmeerd, ’t Zand zat er kort op en liet Alverna niet toe om op te bouwen. Het was in grote delen de betere ploeg, de grootste kans kreeg het na 25 minuten toen weer Abdul Bangura aan de aandacht ontsnapte en de bal buiten bereik van Robert Zaalman op de paal schoot.

Alverna’s beste mogelijkheid kwam van de voet van Dennis Arts die met een afstandsschot doelman Kogels tot het uiterste dwong. In de daarop volgende hoekschop was het Rick van Ginkel die de bal net over kopte. Ook Robert Zaalman moest zich nog een keer strekken om een schot van Steven van Riel onschadelijk te maken. Verder was het vooral de zeer actieve Arthur van den Eeckhout die diverse kansen of bijna kansen kreeg, maar toch iets scherper in de afwerking zal moeten worden. Vlak voor rust werd een prachtige actie van Owen Mbila net op tijd (voor hun) gestuit door de Tilburgse verdediging.

De eerste mogelijkheid na de thee was voor Alverna, Owen Mbila bood Arthur vd Eeckhout de kans, maar ook nu werd deze niet verzilverd. In de tweede helft was Alverna de iets betere ploeg. Het snelle druk zetten lukte de ploeg van ’t Zand minder waardoor de thuisploeg wat makkelijker in balbezit bleef. In balbezit bleef de ploeg van trainer Jan de Hoon zeker meedoen. Een net iets te scherpe voorzet in de 54e minuut had ook heel anders voor Alverna kunnen aflopen. Alverna’s kansen waren er voor de ingevallen Bart Schiks en voor Johnny Dobson die een pass van Jari van Ginkel door een slechte aanname verprutste. Trainer Zoran Borojevic probeerde met het inbrengen van Danny Meijer vooral voorin de bal wat langer te kunnen vasthouden.

En dan net als je denkt dat het op een gelijkspel afstevent ziet scheidsrechter Heuts in het reguliere geduw en getrek bij een hoekschop en strafschop voor Alverna. Johnny Dobson schiet hem ondanks dat doelman Kogels in de buurt zat binnen 2-1. En met nog zeven minuten op de klok, dan weet je wat de ploeg op achterstand gaat doen; alle ballen de zestien in. Ook ’t Zand was op deze regel geen uitzondering en zorgde op die manier voor enkele hachelijke situaties voor het doel van Robert Zaalman. Maar Alverna bleef met wat geluk overeind en had via Lorenzo Rieken, Danny Meijer en ‘man van de wedstrijd’ Derek de Bruijn ook de wedstrijd op ‘slot’ kunnen gooien. Toen scheidsrechter Heuts na zes minuten extra tijd affloot zuchtte alles wat Alverna was opgelucht en werden de drie punten dankbaar aanvaard.

Zondag 20 oktober speelt Alverna uit tegen Best vooruit. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel, Cas van de Wal, Mels Lanting, Derek de Bruijn, Owen Mbila (’82 Lorenzo Rieken), Dennis Arts (’68 Danny Meijer) Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’63 Bart Schiks)