Hockeydames MHC Wijchen winnen van Bemmel

De Wijchense hockeydames moesten het opnemen tegen de dames uit Bemmel. Door een zeer sterk begin wisten de dames een 4-2 overwinning te behalen.

Het team van coach Bouwmans startte voortvarend in het eerste kwart van de wedstrijd. Vanaf minuut één had de ploeg druk op de tegenstander en domineerde het spel. Dit leverde in de vierde minuut de eerste strafcorner op. Deze werd ook direct goed ingeschoten door Fientje Smits, 1-0. Drie minuten later opnieuw een strafcorner en weer was het raak. Nu was het Fleur Theunissen 2-0. In de elfde minuut kreeg Wijchen weer een strafcorner en het was Fientje Smits die haar tweede van de middag liet aantekenen 3-0. Direct na de uitname, veroverde Wijchen de bal en was het Sanne van As die de plank achter de keepster wist te raken 4-0.

De Bemmelse coach benutte het korte pauzemoment na het eerste kwart om zijn ploeg anders te instrueren, en met succes. Wijchen kreeg nog steeds kansen en bleef de wedstrijd bepalen maar tot scoren kwam het niet meer in het tweede kwart. Bemmel daarentegen wist een strafcorner te benutten waardoor de ruststand 4-1 was.

Na de rust ontstond er een compleet ander spelbeeld, waarbij er van beide kanten slordig werd gespeeld en er nauwelijks iets gecreëerd werd wat betreft kansen. Uiteindelijk was het Bemmel die twee minuten voor tijd een strafcorner raak schoot en de 4-2 eindstand op het bord zette. Volgende week staat voor de Wijchense dames de uitwedstrijd tegen Ares uit Apeldoorn op het programma.