Hockeyheren MHC Wijchen verstevigen koppositie

Na een weekje rust voor de mannen van Wijchen Heren 1 was het afgelopen zondag weer tijd om de hockeystick op te pakken. In Panningen was het aan hen de taak om hun ongeslagen reeks voort te zetten. Na 70 minuten strijd kwam Wijchen dan ook als winnaar uit de bus, waarmee zij hun koppositie in de competitiestand verstevigden.

De gefocuste voorbereiding wierp haar vruchten af voor Wijchen. Zij startten goed en maakten het spel. Na 10 minuten was het Daniël Duijzer die de 0-1 maakte na een sterk staaltje gallery play met spits Stijn Visser. Ook in het tweede kwart was Wijchen de dominante ploeg. De 0-2 vloog wederom van de stick van Daniël Duijzer. Bij deze stand zou er ook gerust worden. Een geflatteerde stand voor de thuisploeg gezien het overwicht van de Wijchenaren.

Zoals in voorgaande wedstrijden hadden de mannen van Wijchen ook nu in het derde kwart moeite hun niveau vast te houden. Dit resulteerde in een tegengoal van Peel & Maas. Keeper Gijs Castelijns hield verder zijn goal schoon met uitstekend voetenwerk. In het laatste kwart waren er nog diverse kansen voor Wijchen om hun voorsprong te vergroten, maar de eindstand stond al vast op 1-2.

Wijchen mag tevreden zijn met de winst, maar moet zich bewust zijn dat zij goed wegkomen met slechts één doelpunt verschil in Panningen. Man of the match werd Stijn Visser die een belangrijke rol in de voorhoede vervulde.

Volgende week speelt Heren 1 thuis tegen Nuth. Aanvangstijd van deze wedstrijd is 14:45 en er zal gespeeld worden op het hoofdveld te MHC Wijchen.