Alverna klimt naar tweede plaats op de ranglijst

Foto:

Alverna is door de eigen winst op Fc Eindhoven av, en de gunstige andere uitslagen, geklommen naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Woezik. De overwinning werd na een goede eerste helft toch nog moeizaam binnengehaald.

Het was bekend dat Eindhoven fel zou starten, want in vier van de vorige vijf wedstrijden werd er al binnen tien minuten gescoord door de Eindhovenaren. Ook nu zochten ze de aanval, maar de eerste kans was voor Alverna. Cas van der Wal snoepte de bal af en kon alleen op de doelman af, maar de, met zijn chocoladebeen, ingeschoten bal kon door doelman Cas Peters tot hoekschop worden verwerkt. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot captain Jari van Ginkel net naast. Even later had Arthur v.d. Eeckhout de kans om over de ver voor zijn doel staande Peters te schieten, maar of hij had het niet gezien of durfde het niet aan, in ieder geval kans voorbij. In het levendige begin waren er ook kansjes voor Eindhoven, Gino de Wijs kon een keer afdrukken en ook Appie Azmani was in deze periode zeer actief. In de tiende minuut was het Sander Bisseling die achter een matige voorzet aanging, de bal binnen hield en vervolgens hard voorzette waardoor Johnny Dobson de bal knap binnen kon werken (1-0).

Een paar minuten later leek Eindhoven op gelijke hoogte te komen, maar een vrije trap werd door Jari van Ginkel met de hak tot hoekschop verwerkt. Vanaf dit moment nam Alverna de regie over de wedstrijd over en drukte Eindhoven terug op eigen helft. Nadat eerst Cas vd Wal in de oefenversie een vrije trap net voorlangs de onzekere doelman Cas Peters liet draaien, was het in de twintigste minuut Owen Mbila die een vrije trap bij de verre paal wel binnen draaide (2-0). Ook na de 2-0 bleef Alverna op zoek naar meer, Eindhoven werd met goed spel onder druk gehouden en de kansen/kansjes volgden op rij. Derek de Bruijn, Johnny Dobson, Sander Bisseling kregen mogelijkheden, maar verzaakten de score uit te bouwen. Arthur vd Eeckhout deed dat wel. In de 32e minuut maakte hij de 3-0. Nog voor rust kreeg Arthur nog twee kansen. Vlak voor rust nog een hachelijke situaties voor het Alverna doel, tot twee keer toe werd een ingeschoten bal geblokt door een verdedigend been.

Na rust kwam er een ander wedstrijdbeeld. Of Alverna nu minder speelde of Eindhoven beter, feit bleef dat Eindhoven de wedstrijd overnam. In de eerste aanval was Ferd Pasaribu aan de aandacht ontsnapt en stond vogelvrij voor Robert Zaalman om in te koppen. Tot Alverna’s opluchting kopte hij naast. Alverna wist geen balbezit te houden en daardoor kwam Eindhoven regelmatig gevaarlijk door Alverna doel. De in de rust ingevallen topscoorder Jordi van Meurs die dit seizoen al in drie wedstrijden binnen vijf minuten wist te scoren, had er dit keer twaalf minuten voor nodig om het net te vinden (3-1). Tot zover nog niets aan de hand. Eindhoven hield het betere van het spel, zonder dat het tot werkelijk grote kansen kwam. Coach Borojevic probeerde met het inbrengen van Bart Schiks en Danny Meijer de bakens te verzetten, net als vorige week. Maar was Alverna vorige week de jager, nu was het de opgejaagde en kon ook Danny niet zo bepalend zijn al vorige week. Voordat Eindhoven de aansluiting vond had Alverna nog de kans om te scoren. De gedreven Derek de Bruijn speelde Sander Bisseling aan, deze zag de vrije Johnny Dobson niet waardoor deze kans verloren ging. Zeven minuten voor tijd vond verdediger Justin de Vos met een kopbal de aansluiting (3-2). Eindhoven probeerde het in de slotfase nog wel, maar verder dan een schot van Gino de Wijs dat naast ging, kwam het niet. Borojevic wisselde Owen Mbila voor de wat meer defensieve Mels Lantang om de overwinning over de streep te trekken, dat lukte verder probleemloos, ook omdat scheidsrechter Stijn van Zuilichem er maar een minuutje bij telt. Drie belangrijke punten, maar het verval in de tweede helft verdient aandacht.

Zondag 3 november gaat Alverna op bezoek bij SV TOP In Oss.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal, Derek de Bruijn, Owen Mbila (‘88 Mels Lanting), Sander Bisseling (’78 Danny Meijer) Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’68 Bart Schiks)

Door Henny Remmers

Reacties