Alverna en sv TOP verdelen de punten

Foto:

Alverna heeft in een onderhoudende wedstrijd de punten gedeeld met sv Top. Over de hele wedstrijd gezien kan sv Top daar het meest tevreden mee zijn.

Al na twee minuten worstelde Bart Schiks zich de ‘zestien’ in, op het moment dat het leek dat de kans voorbij was door een valpartij schoot hij bijna liggend de bal naast doelman Jeffrey Vendrig tegen de touwen (0-1). Drie minuten later was het alweer gelijk. Een mislukte vrije trap werd door Anwar Tuithof met een gelukje tot doelpunt gepromoveerd (1-1). Hierna ontspon zich een heerlijke wedstrijd met twee ploegen die wilde voetballen en kwamen er kansen voor beide ploegen.

Voor Top was er een voor spits Aram Pusters die een voorzet van Anwar Tuithof gered zag worden door Robert Zaalman. Tuithof kreeg vlak voor rust nog de mogelijkheid met een onterechte vrije trap op achttien meter, maar hij schoot ruim over. Waar de kansjes voor de Ossenaren meestal van afstand kwamen speelde Alverna diverse aanvallen goed uit. Ook doelman Vendrig was een sta in de weg voor de Alverna spitsen. Op kansjes voor Sander Bisseling en Owen Mbila redde hij bekwaam. Alverna verschafte zich diverse mogelijkheden met voorzetten van de flanken, waarbij de opkomende backs Yassine Aarab en Jurre Grotenhuis een groot aandeel in hadden. De zeer actieve Bart Schiks kreeg wat kansjes, maar de beste was voor Rick van Ginkel die een vrije trap van Johnny Dobson te zwak inkopte.

Ook na rust bleef het spelbeeld gelijk. Top probeerde het met afstandsschoten van Anwar Tuithof en Mees Linders en Alverna via voorzetten van o.a. Johnny Dobson en Yassine Aarab, maar Bart Schiks en Sander Bisseling konden niet tot scoren komen. Sander’s laatste actie was een goede loopactie op een steekbal van Owen Mbila, maar gleed hierbij onderuit. Coach Zoran Borojevic bracht Danny Meijer voor Sander Bisseling en dat sorteerde direct resultaat. In combinatie met Mels Lantang, Danny Meijer en Yassine Aarab werd de bal afgeleverd bij Johnny Dobson die in de 68e minuut doeltreffend uithaalde (1-2). Ook nu werd de voorsprong niet lang in stand gehouden. Zeven minuten later werd door een Alverna-foutje de bal panklaar voor de voeten van Aram Pusters gelegd, die wist daar wel raad mee, (2-2).

In de slotfase was Alverna het meest op zoek naar een treffer. Doelman Vendrig etaleerde dit door bij iedere bal in zijn bezit ruim de tijd te nemen. Het was vooral Bart Schiks die in deze fase bij de meeste doelpogingen was betrokken. De beste was na een steekbal van Danny Meijer waarbij Schiks ‘vergat’ uit te halen. Ook Johnny Dobson kreeg nog een kansje na een pass van Lorenzo Rieken, voordat het laatste wapenfeit van de wedstrijd een schot was van Anwar Tuithof. Hiermee eindigde de wedstrijd in een gelijk spel waar zoals gezegd sv Top het meest tevreden mee kon zijn.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal, Mels Lantang, Owen Mbila(’78 Lorenzo Rieken), Sander Bisseling (’65 Danny Meijer) Johnny Dobson, Bart Schiks.

Door Henny Remmers

Reacties