Hockeydames MHC Wijchen winnen van Ares

Dames MHC Wijchen

De Wijchense dames moesten het opnemen tegen het laaggeplaatste Ares uit Apeldoorn. Het werd een 0-2 overwinning.

Wijchen begon sterk aan de wedstrijd, zette de thuisploeg goed onder druk en had overwicht. Dit resulteerde in wat mogelijkheden in de eerste minuten. In de 8e minuut was het Fientje Smits die een strafcorner goed insloeg 0-1. Het wedstrijdbeeld bleef gelijk en de Wijchense ploeg speelde volwassen. Het hield druk, verdedigde sterk en gaf nauwelijks kansen weg. Toch moest Wijchen een aantal keren billen knijpen wanneer de thuisploeg meerdere strafcorners “kreeg”. Maar ook hier ging de ploeg volwassen mee om en hield het Wijchense doel schoon.

8 minuten voor tijd was het Lisa Schiltmans die haar sterke optreden beloonde een met een doelpunt 0-2. Een bevrijdende treffer voor de ploeg van coach Meta Bouwmans. Haar ploeg kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd eenvoudig uit en nam de drie punten mee naar Wijchen.

Volgende week, zondag 10 november, spelen de dames thuis tegen Apeldoorn om 12.45 uur. MHC Wijchen