Zaterdag 30 november Sinterklaasloop bij Atletiek Vereniging Wijchen

Foto: Laura de Bruin

Zaterdag 30 november organiseert Atletiek Vereniging Wijchen nu alweer voor de 15e keer de Sinterklaasloop.

Deze loop is ontstaan uit de pietentraining voor de pupillen, uiteindelijk is dit evenement gegroeid naar een heuse bos-loop voor iedereen. Dus ook voor niet-leden. Vorig jaar kende de loop over alle afstanden in totaal meer dan 250 deelnemers. Dit jaar wil de organisatie minimaal 300 deelnemers begroeten.

De start en finish zijn bij de accommodatie van A.V.W. sportpark De Wychert 4. Het parcours gaat grotendeels over gras en bospaden. Kleed en douchegelegenheid zijn aanwezig in het clubgebouw.

Er worden 5 verschillende afstanden gelopen.
– 09.30 uur: starten de jongste deelnemers voor de 1200 meter waarbij de ouders mogen mee lopen.
– 09.45 uur: gaan de kinderen t/m 10 jaar voor de 1775 meter van start.
– 10.00 uur: kinderen van 11 t/m 14 jaar lopen de 3500 m.
– 10.30 uur: is er tenslotte een gezamenlijke start voor alle overige atleten. Hierbij lopen de atleten verschillende afstanden, 3500, 5250 of 7000 km.

Vooraf inschrijven is verplicht, dit kan alleen via de website www.avwijchen.nl of schriftelijk tot 1 uur voor de start.

De eerste jaren was de Sintloop een veredelde wintertraining voor eigen leden. Tegenwoordig is de Sintloop ook voor lopers van buiten de club. Vriendjes en vriendinnetjes van de pupillen en junioren mogen allemaal meedoen. Ook recreantlopers die hun conditie eens willen testen bij een laagdrempelige en oergezellige loop zijn van harte welkom. Hoe meer hoe liever!

Voor kinderen t/m 15 jaar is deelname GRATIS. Overige betalen 4 euro.

Meer info op de website www.avwijchen.nl. Atletiek Vereniging Wijchen

Reacties