Ruime zege voor hockeyheren MHC Wijchen in Cranendonck

Afgelopen zondag stond de één na laatste wedstrijd vóór de winterstop op het programma voor de mannen van MHC Wijchen Heren 1. Dit keer mochten zij in Cranendonck hun krachten tonen. En dat deden ze. Met goed combinatiespel overdonderde Wijchen hun tegenstander volledig, waarmee zij hun zegereeks voortzetten.

Direct in de eerste kwart wisten de Wijchenaren deel 1 van het strijdplan van coach Marc Slaats uit te voeren: een vroege voosprong nemen. De eerste goal kwam van de stick van Tim de Groot en niet veel later scoorde Daniël Duijzer op aangeven van Luca Faber de 0-2. Deel 2 van het plan betrof het vasthouden en uitbouwen van de voorsprong. Dat lukte in het tweede kwart met de 0-3 van Lars Wortelboer en de 0-4 van Guus Megens. Bij deze stand werd er gerust. Met nog een halve wedstrijd te gaan, wisten beide teams dat de wedstrijd al gespeeld was.

Ook in de tweede helft was Wijchen oppermachtig. Zij gunden Cranendonck geen minuut de bal en speelden rustig hun eigen spel. De vele kansen zoals in de eerste helft bleven echter uit. De pit leek eruit bij de Wijchenaren. Toch wist aanvoerder Lars Wortelboer nog tweemaal te scoren waarmee hij de score voor zijn team op 6 besloot. Uit een strafcorner voor Cranendonck werd nog wat teruggedaan. De Cranendonckers hoefden weinig voor deze goal te doen aangezien Bram van Rijssen helaas zijn eerste doelpunt van het seizoen achter zijn naam kreeg door een eigen doelpunt (ED) te maken. Veel maakte het niet uit bij de einstand van 1-6.

Geheel in de lijn der verwachting won Wijchen afgelopen zondag in Cranendonck. Man of the match werd Lars Wortelboer met 3 doelpunten en 1 assist. Volgende week zullen de Wijchenaren echt aan de bak moeten. In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft is Meerssen Heren 1 de tegenstander op eigen veld. Het eerste fluitsignaal zal om 14:45 klinken op het hoofdveld van MHC Wijchen.