Volleybalsters Trivos krijgen te weinig

Foto:

De grote hoge sporthal in het Galgenwaard Sportcentrum te Utrecht was zaterdag het decor waar de dames van Trivos het moesten opnemen tegen de dames van het 2e team van VV Utrecht. Net als vorige week tegen Spivo was het spelverloop en de einduitslag hetzelfde. Met een 3-2 verlies als eindresultaat.

Meteen de 1e set zat Trivos er bovenop. De service van Lonneke Hoffmanns knalde via de Utrecht verdediging uit het veld. Het killblok van Lieke Wouters bij 2-3 mocht er ook zijn evenals haar killblok bij 5-6. Doordat Trivos met name de service niet goed benutte, bleef Utrecht in het spoor en kwam zelfs even op een kleine voorsprong van 11-10 via een uitstekende harde aanval. De prikbal van Manon Ottjes maakte weer gelijk en Korinda Kant kwam aan service. 4 punten scoorde zij hiermee, waaronder 1 ace. Tussendoor probeerde de Utrecht coach de concentratie te verstoren door middel van een timeout, maar dit had geen enkel effect 11-15. Michelle Koolen scoorde een punt na een mooie setup van Lonneke Hoffmanns. De tegenaanval van Utrecht ging via het Trivosblok uit het veld, maar het 3e killblok van Lieke Wouters zorgde voor paniek bij de Utrecht coach. Timeout.
Kristy Goijarts werd voor de service ingebracht door Trivos coach Peter Groenen. Dit leverde niet direct succes op. De mooie snelle aanval van Utrecht was een feit, evenals de Trivos netbal en punt via het Trivosblok 19-20. Timeout Trivos. Na een lange rally was het Utrecht die via het blok scoorde 20-20. Bij 21-22 kwam Korinda Kant aan de service. Haar service via de net-rand viel voor Trivos aan de goed kant op de grond. Manon Ottjes klapte er nog een harde aanval in en het laatste punt werd door Michelle Koolen dwars door het blok geslagen 21-25.

In de 2e set stoomde Trivos door. Geen enkele maal kwam Utrecht er echt aan te pas. Het foutenpercentage aan Utrechtzijde was vrij hoog en met name Stefanie Beekers maakte daar veelvuldig gebruik van. Bij de stand 5-12 vroeg de Utrecht coach zijn 1e timeout aan. De aanval van Utrecht verdween in het net 5-13. Indien Utrecht toch een goede aanval opzette was daar altijd nog libero Evi Bosmeijer, die de boel onschadelijk maakte en weer de aanval mee opbouwde.
Toch liet Utrecht bij vlagen zien waarom het boven Trivos op de ranglijst stond. Nadat de service via Evi Bosmeijer uit het veld verdween, vond coach Peter Groenen het noodzakelijk zijn 1e timeout aan te vragen 10-15. Utrecht sloeg haar service uit het veld en de navolgende service van Stefanie Beekers bracht 2 punten op (waaronder 1 ace) 10-18. Bij 14-19 werd bij Trivos de dubbele wissel uitgevoerd: Manon Ottjes/Lonneke Hoffmanns voor Esmee Driessen/Vera de Weerdt. Bij 16-21 kwam Kristy Goijarts in het veld voor de service. De aanval van Utrecht ging uit het veld. Timeout Utrecht. Onverstoorbaar ging Kristy Goijarts door met de service. Een Utrecht aanval ging wederom uit het veld 16-23. Stefanie Beekers maakte een killblok en het winnende punt via de setup op maat van Vera de Weerdt werd afgemaakt door Kristy Goijarts 16-25.

Trivos dacht, net als vorige week, op rozen te zitten. Wat kon er nog mis gaan in de laatste wedstrijd van 2019. Misschien was dat het onbewust wel. De gedachte op rozen te zitten, of de vloek van Frans van Seumeren. Wie zal het zeggen. In feite was er niets aan de hand. Trivos speelde als vanouds en nergens leek er ook maar iets aan de hand te zijn. Een mooie 10-14 voorsprong stond er op het scorebord, totdat de Trivos service door Stefanie Beekers in het net werd geslagen. De aanval van Utrecht zorgde bij Trivos voor een rommelige situatie, waardoor de bal pardoes op de grond viel, 12-14. Via het Trivosblok vloog de Utrecht aanval uit het veld 13-14. Timeout Trivos. Door Michelle Koolen werd een mooie setup van Lonneke Hoffmanns keihard afgerond, waardoor de service werd terug gehaald 13-15. Coach Groenen paste weer zijn dubbele wissel toe, waardoor er 3 aanvallers bij het net kwamen te staan. Helaas ging de service van Vera de Weerdt linea recta in het net 14-15. De Utrecht aanval ging via touche uit het veld 15-15. Een onvervalst killblok op Michelle Koolen maakte de 16-15 en de aanval van Trivos werd in het net geslagen 17-15. Kristy Goijarts deed net op tijd iets terug 17-16 en Utrecht hielp nog een handje mee door de bal in het net te slaan 17-17. Lieke Wouters sloeg haar aanval in het net, maar maakte dat meteen weer goed met een harde aanval, 18-18. Dat Utrecht haar aanvallen hard doorsloeg bleek ook weer uit de volgende score 19-18. De Utrecht service verdween vervolgens weer in het net 19-19. Coach Groenen draaide zijn dubbele wissel weer terug, waardoor Lonneke Hoffmanns aan de service kwam. Door Korinda Kant werd haar aanval uit het veld geslagen 20-19. De loepzuivere Utrecht service ging via de Trivos verdediging uit het veld 21-19. Timeout Trivos. Precies een zelfde service werd gedaan 22-19. Manon Ottjes scoorde nog even via het blok 22-20. Een korte snelle aanval van Utrecht werd gedaan zonder Trivosblok 23-20 en Utrecht rook de winst. Weer was daar de harde zuivere Utrecht service via de Trivosverdediging 24-20. De laatste Utrechtaanval ging via het blok van Trivos ruim uit het veld, 25-20.

De 4e set bleef tot 4-4 gelijk op gaan, maar daarna ging Utrecht veel beter spelen. De hoge foutenlast begon minder te worden en ook nam de servicedruk toe. De lange aanvalsters van Utrecht kwamen steeds beter op stoom en door de aansluitende setwinst, kreeg het vleugels. Bij 9-5 was de 1e Trivos timeout een feit. Lieke Wouters maakte de 12-9, waardoor Michelle Koolen aan haar service kwam. Dit leverde 3 punten op, waardoor Trivos weer langszij kwam 12-12.
Timeout Utrecht. Dit was goud. 4 punten werden gescoord door Utrecht. 2 door eigen aanvallen en 2 door uitgeslagen ballen van Trivos 16-12. Kristy Goijarts kwam in het veld voor Korinda Kant. De service van Utrecht werd uit geslagen 16-13. Manon Ottjes werd afgeblokt en de Utrecht aanval ging, na een lange rally, via het blok uit het veld 18-13. Timeout Trivos. Kristy Goijarts en Stefanie Beekers maakten allebei met een mooie aanval een punt 18-15. Een Utrecht aanval kwam weer door 19-15. De 2e scheidsrechter zag een netfout aan Utrechtzijde 19-16. Door Kristy Goijarts werd een ace met de service geslagen 19-17. Wederom een knullige onnodige ‘kluts’ situatie ontstond er bij Trivos, 20-17. De Utrechtaanval ging horizontaal uit het veld 20-18. De Utrecht middenaanvalster sloeg de bal via de Trivosverdediging uit het veld 21-18. Trivos leek van de leg te zijn. Weer een vreemde ‘kluts’ situatie deed zich voor en weer viel de bal op de grond 22-18. Michelle Koolen sloeg de bal 2 millimeter buiten de lijnen 23-18. Een lange rally werd gespeeld en Trivos rechtte nog eenmaal haar rug. Toch ging de aanval van de Utrecht aanvalster via libero Evi Bosmeijer, bijna tegen het plafond (25 meter). De laatste aanval van Utrecht zorgde bij Trivos voor een vreemde soort van panieksituatie. Geklungel bij het net maakte het onmogelijk nog iets bruikbaars met de bal te kunnen doen en de 2-2 in setstanden stond op het scorebord.

Trivos was duidelijk een aangeslagen vogeltje. Na de mooie 0-2 voorsprong moest nu worden gevochten om de overwinning mee naar Wijchen te kunnen nemen.
Een snelle 4-1 achterstand zorgde voor de Trivos timeout. De ketser van Evi Bosmeijer deed het ergste vermoeden bij de talrijk aanwezige Trivos supporters 5-1. Gelukkig was daar Stefanie Beekers met haar harde aanval en vervolgens maakte zij met haar service 3 punten, waardoor de stand weer gelijk was 5-5. Helaas ging de 4e service uit het veld 6-5. De Utrecht aanval ging via het blok uit het achterveld 7-5. Michelle Koolen haalde de service terug 7-6. Vera de Weerdt werd ingebracht voor de service. Helaas maakte zij een voetfout met haar servicebeurt 8-6. Wisseling van speelhelft.  Utrecht sloeg haar service in het net 8-7. De aanval van Utrecht ging bovenop de netrand en viel op de helft van Trivos 9-7. Weer zo’n rare ‘kluts’ aan Trivoszijde maakte de 10-7. Hier achteraan raakte Trivos ook nog eens het net en toen waren alle rapen gaar 11-7. Timeout Trivos. De Trivosaanval ging uit het veld 12-7. De Utrechtservice ging eveneens uit het veld 12-8. Een prikbal van Utrecht ging pal over het Trivosblok 13-8. Kristy Goijarts knalde haar aanval dwars door het Utrechtblok 13-9. Door Lonneke Hoffmanns werd haar service uit het veld geslagen 14-9 en Trivos zag de bui al hangen. Het Utrecht publiek zweepte haar speelsters op en de laatste Utrechtaanval ging hard via de Trivosverdediging tegen de zijwand 15-9.

Erg jammer, vond ook coach Peter Groenen. “Ik heb tijdens de 3e, 4e en 5e  set het tij nog geprobeerd te keren, maar dat lukte niet meer. We begonnen heel sterk, maar wisten het niet vast te houden.”

Trivos sluit 2019 af met een 10e plaats boven ODI en Volley Tilburg.

Fotograaf Michiel Driessen

Reacties