Mannen MHC kloppen koploper Prinsenbeek

De mannen van MHC na de 7-6 zege op koploper Prinsenbeek

Na de eerste winstpartij een week eerder voor de mannen van MHC, werd nu een knappe overwinning geboekt op HC Prinsenbeek, de koploper van de competitie. Na 70 minuten stond er een verrassende 7-6 eindstand op het scorebord. Aanvoerder Lars Wortelboer scoorde 3 keer.

Thuisteam Wijchen begon scherp aan de wedstrijd die zonder toeschouwers moest worden gespeeld. Al na enkele minuten opende invalspeler Koen Schipper de score. Zijn goal was bijna een exacte kopie van een week eerder toen hij ook al via een tip-in als eerste wist te scoren. Prinsenbeek wist Wijchen ook de daaropvolgende minuten niet af te stoppen, waar eerst Luca Faber (2-0) en niet veel later Daniël Duijzer (3-0) dankbaar gebruik van maakte. Toch wisten de gasten nog voor het eerste kwart was afgelopen het verschil tot 1 doelpunt terug te brengen (3-2). In het tweede kwart pushte Lars Wortelboer de 4-2 in het net bij een strafcorner, maar de 4-3 volgde niet veel later. Tim de Groot bepaalde de ruststand op 5-3.

Counterhockey

Na de rust maakten de gasten al snel de aansluitingstreffer (5-4). Daarbij draaide het spelbeeld ook ten gunste van Prinsenbeek, dat steeds meer zijn draai wist te vinden. Het lukte Wijchen echter vele doelpogingen af te stoppen en met counterhockey ook wat kansen te creëren. Een strafcorner die MHC uit een van die counters kreeg, werd wederom verzilverd door Lars Wortelboer (6-4).

Na de 6-5 van Prinsenbeek kreeg Wijchen een strafbal waaruit de Wijchense aanvoerder zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte (7-5). Met nog slechts 5 minuten op de klok bleek het een te grote opgave voor Prinsenbeek om het verschil van 2 doelpunten te overbruggen. Het stokte voor de gasten bij 7-6.

Zelfvertrouwen

Wijchen, dat nu 2 keer achter elkaar heeft gewonnen, neemt een flinke portie zelfvertrouwen mee naar de wedstrijd van aankomende zondag. Op 11 oktober is de tegenstander HOCO uit Oisterwijk. Op zondag 25 oktober speelt Wijchen de volgende thuiswedstrijd.