AWC wint met 2-1 bij Halsteren

AWC heeft de uitwedstrijd tegen Halsteren met 2-1 gewonnen en staat nu op de derde plaats in de Hoofdklasse B. De wedstrijd werd, ook dit keer zonder publiek, gespeeld op het kunstgrasveld van Halsteren omdat het hoofdveld door engerlingen niet meer bespeeld kan worden.

De Wijchenaren begonnen geconcentreerd en beter dan Halsteren aan de wedstrijd hetgeen resulteerde in een 1-0 voorsprong door een doelpunt uit een vrije trap van Boy Visser. Met kansen voor Safa Kizir en een kopbal van Daan de Bruin had de voorsprong bij rust al groter kunnen zijn. De paar kansen die Halsteren kreeg werden onschadelijk gemaakt door doelman Mitchell de Kluis die een foutloze partij keepte.

Vrije trappen

De tweede helft begon Halsteren feller dan AWC en binnen 5 minuten stond het al 1-1. Na een kwartier herpakten de gasten het initiatief en na een tweetal goede vrij trappen van Sven Janssen die op de lat en net naast de kruising gingen, was het daarna wel raak door Safa Kizir. Hij rondde een zelf opgezette aanval vanaf links goed af met een strakke schuiver in de verre hoek: 1-2.

Het werd uiteindelijk toch nog spannend omdat de scheidsrechter 8 minuten blessuretijd bijtrok en Halsteren alles of niets ging spelen. Het werd niets voor de thuisploeg en AWC nam de 3 punten verdiend mee terug naar Wijchen.