Bicentini en voetbalbond FFK voor de rechter

Remko Bicentini
Foto: Bicentini

Remko Bicentini en de Curaçaose voetbalbond FFK staan volgende maand voor de rechter. De in Wijchen wonende Bicentini vecht dan zijn ontslag als bondscoach van Curaçao aan.

Bicentini was sinds 2016 bondscoach van Curaçao. En met succes want onder zijn leiding won het nationale team in 2017 de Caribbean Cup en plaatste het zich voor de CONCACAF Gold Cup in 2017, 2019 en 2021. Dit is het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF met landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied.

Guus Hiddink

Twee maanden geleden vernam Bicentini, oud-trainer van AWC, via Teletekst dat Guus Hiddink was aangesteld als nieuwe bondscoach. De Wijchenaar gaat echter niet akkoord gaat met de afwikkeling van zijn contract, dat aanvankelijk tot en met het WK voetbal eind 2022 in Qatar liep. Hiddink heeft inmiddels laten weten te wachten totdat alle zaken zijn afgehandeld. Het kort geding tussen Bicentini en de FKK (Fedarhon Futbol Korsou) is op 12 november.

Vreemde situatie

Op vi.nl zegt Remko Bicentini: “Het is een vreemde situatie. Een land zonder coach. En het gaat niet alleen over mij, wat gebeurt er met de staf? Op 12 november is er een kort geding, dan moet de rechter maar uitspraak doen.”

Reacties