Daan Oor eerste bij virtueel EK taekwondo

Daan Oor van Taekyon Alverna is eerste geworden bij het eerste ITF Virtual European Championships Taekwon-do. Zijn ploeggenoot Dylan Bovenkamp won brons.

Door het coronavirus was het niet mogelijk dat deelnemers elkaar fysiek zouden ontmoeten en was een normaal EK-toernooi niet mogelijk. Dit bracht de International Taekwon-Do Federation (ITF) ertoe om het Europees kampioenschap virtueel te houden voor alleen het onderdeel tuls. Een tul is een patroon tegen denkbeeldige vijanden, dat de sporter zelfstandig loopt en daarmee corona-veilig is.

Deelnemers uit heel Europa, ingedeeld naar categorie, stuurden hun tul op film in. Internationaal geselecteerde scheidsrechters jureerden het optreden. In een poule van 7 deelnemers won Oor de eerste ronde met 5-0; de tweede ronde was hij ook overtuigend en won deze met 4-1, de derde ronde wist hij met 3-2 op zijn naam te zetten en werd daarmee eerste in deze poule.

Bovenkamp won in een andere poule de eerste ronde met 3-2, de tweede ronde verloor hij met 2-3 en werd dus derde.